Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ
ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
ІV МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

З 5 по 7 листопада 2019 року на території Міжнародного виставкового центру, в найбільшому і найсучаснішому експоцентрі України, відбулася ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019».

Організатор заходу ‑ Міжнародний виставковий центр, за підтримки Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Захід проходив у рамках ХVІІ Міжнародного форуму «Паливно ‑ енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» одночасно з XVІІ Міжнародною спеціалізованою виставкою «Енергетика в промисловості ‑ 2019» та IV Міжнародною спеціалізованою виставкою гірничодобувної промисловості «MINING & MINERALS EXPO‑2019» на площі 12 000 кв. м.

Такий формат проведення надав унікальну можливість учасникам та відвідувачам комплексно на одному майданчику презентувати технології, обладнання і сервіси широкому колу фахівців та обговорити шляхи реформування взаємопов'язаних галузей.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»5 листопада відбулось урочисте відкриття Форуму та виставок, в якому взяли участь:
- Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Станіслав Ковалевський
- Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету з питань енергетики та житлово‑комунальних послуг Верховної Ради України Михайло Бондар
- Герой України, Президент Асоціації «Укргідроенерго» Семен Поташник
- Президент Міжнародної Ради з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні Олександр Светелік
- Надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Її Високоповажністьпані Мелінда Сіммонз та інші почесні гості

Вітаючи учасників та гостей Форуму та виставок, Станіслав Ковалевський зазначив, що: «Забезпечення енергетичної безпеки стане можливим, у тому числі, завдяки ефективному надрокористуванню та впровадженню новітніх технологій».

У цьогорічній виставці «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019» взяли участь 119 підприємств, з яких 37 компанії представляли Австрію, Білорусь, Великобританію, Китай, Німеччину, Польщу, Румунію, Саудівську Аравію, Сінгапур, Словаччину, США, Францію, Хорватію, Чехію.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Вперше до участі у виставці долучилась найбільша компанія українського нафтогазового комплексу ‑ АТ «НАК «Нафтогаз України». Підприємство здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Вже традиційним став стенд компанії DENIMEX (США), яка надає повний спектр нафтосервісних послуг при бурінні та капітальному ремонті нафтових і газових свердловин та представляє колективну експозицію за участю: Аpplied Oil Tools (Gotco) (США), Bico Drilling Tools (США), Bop Products (США), Compass Directional Guidance (США), Dj Tubular Services (Сінгапур), Drilling Tools Іnternational (США), Dynalloy Іndustries Іnc. (США), Fluid Systems Incorporated (США), Global Tubing (Forum Company) (США), Hamburg Oil Tools (Німеччина), Reactive Downhole Tools (США), Sivalls (США), Tianhe Oil Group (Китай), Ulterra Drilling Techlogies (США), Westco International Consulting (США), ТОВ «Бренд‑Вік ЛТД».

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Вперше Посольство Великої Британії в Україні представило свій стенд за участю британських нафтогазових компаній ‑ ALS Oil & Gas, Expro Group, Robertson Geologging Ltd, Aggreko UK Ltd., що запропонували відвідувачам найновіші технологічні розробки.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Крім того різноманітний спектр сервісні послуг та обладнання для розвідки, буріння, експлуатації нафтових і газових свердловин представили: Beiken International Engineering Co. (Китай), Dezhou United Petroleum Technology Corp. (Китай), Micon Downhole‑Tools (Німеччина), Wuhan Longway Petroleum Technology Co. (Китай), ТОВ «Бурова компанія «Горизонти», ПрАТ «Завод Обважнювачів», ТОВ «КАТТ Україна», ТОВ «НВП «Комплект‑Ліга», ТОВ «НТП Бурова Техніка», ТОВ «Укрнафтагазсервіс», ТОВ «БТФ‑Колтюбінг», СЗАО «Фидмаш» (Білорусь), Представництво Kingdream PLC та інші.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Газорегулююче, компресорне, насосне, теплообмінне, фільтрувальне та вентиляторне обладнання і багато іншої продукції відвідувачам виставки запропонували Kaishan Zhengzhou Mechanical & Electrical Equipment Co. (Китай), ТОВ «Регіональна газова компанія», ТОВ «Укрресурс», ТОВ «Далгакиран Компресор Україна», ТОВ «Еквівес», ТОВ «ВКФ «Кріопром», ТОВ НВП «СЗХНО», ТОВ «Cумський завод «Насосенергомаш», ТОВ «Техніка «Машзавод», ТОВ «Інтернет‑Системи», ТОВ «Бориславський завод «РЕМА», ТОВ «ВУРТЗ», ПрАТ «Полтавський вентиляторний завод», ТОВ «СП «Стан‑Комплект», ТОВ «Сучасні холодильні технології», ТОВ «Укргазкомплект‑2010» та інші.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Цікавими та насиченими зразками труб, елементів трубопроводів, фонтанної та запірно‑регулюючої арматури були стенди: Voestalpine Tubulars GmbH & Co KG (Австрія), Vallourec (Франція), Arcelormittal KSA (Саудівська Аравія), ABO Valve s.r.o. (Чехія), ТОВ НВП «Техприлад», АТ «Конотопський арматурний завод», ТОВ «СМО Україна», ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування», ТОВ «ТММ‑ЕНЕРГОБУД‑МЕНЕДЖМЕНТ», ТОВ «Завод сталевих профілів» та інші.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Обладнання для відновлення, ремонту, очистки трубопроводів та захисту різноманітного устаткування від корозії запропонували відвідувачам: ТОВ «3К Композитні технології», ТОВ «Компанія «Актив Альянс», ТОВ «Гідрофлоу Україна», ТОВ «ІК «Коррокоут‑Україна», ТОВ «КБ «Укрспецмаш» та інші.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Комплексні засоби діагностики та моніторингу, вимірювальну техніку і автоматику, вибухозахисне обладнання та різноманітні засоби захисту на своїх стендах представили: Kanex Krohne Anlagen Export GmbH (Німеччина), TEP Ex d.o (Хорватія), ТОВ НВП «ОРІОН», «ВІКА Прилад», СП «Радміртех» у формі ТОВ, ТОВ «Банкомзв'язок», ТОВ «Джерман Тулз Інспекшен», ПрАТ «ДІГ», ТОВ «ОЦ Профекс», ТОВ «РТ Україна», ТОВ «Тексіка», ТОВ «Укртекстиль», ТОВ «Центр промислової діагностики та контролю» та інші.

Лабораторне обладнання для галузі представили ТОВ «ЕКСИМКАРГОТРЕЙД», ПАТ «Склоприлад», ТОВ «Тек Інжиніринг», ТОВ «Хімлаборреактив».

Системи автоматизації технологічних процесів, технології телеуправління і телекомунікацій, а також енергетичне і електротехнічне обладнання продемонстрували: IDS GmbH (Німеччина), MDJ ELECTRONIC, SP. Z O.O. (Польща), Endress Group Romania s.r.l. (Румунія), Schneider Electric, ТОВ «АББ ЛТД», ТОВ «Клінкманн Україна», ПрАТ ДІТЦ «Контакт», ТОВ «НВП «Логікон», ПРОКСИСТМ, ТОВ «НВФ «VD MAIS», ТОВ «ВМ Україна», ТОВ з ІІ «Спецбудкомплект» та інші.

За три дні роботи Форуму та виставок було зареєстровано більш ніж 9 100 відвідувачів з 49 країн світу.

ДІЛОВА ПРОГРАМА

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Одним із центральних бізнес‑заходів стала IV Київська конференція з сучасних методів буріння і збільшення видобутку нафти і газу «БУРІННЯ. ІНТЕНСИФІКАЦІЯ. ЕКОЛОГІЯ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ».

В рамках заходу було проведено ряд конференційних сесій, присвячених тематиці сучасних технологій буріння та інтенсифікації притоку, а також правових, економічних і політичних умов діяльності нафтогазової галузі в Україні:
1. Секція: «Буріння і капітальний ремонт свердловин»
2. Секція: «Розвиток ресурсної бази і модернізація нафтогазових компаній»
3. Секція: «Бурові сервіси та екологія»

Загалом у конференції взяло участь більше 250 учасників із 100 компаній, серед яких були власники, керівники та провідні фахівці найбільших сервісних і видобувних компаній Канади, США, Польщі, Чехії, Румунії, Білорусі та України.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»Ще одна важлива подія ‑ Міжнародна конференція «Проблеми інженерної освіти в Україні», яка організовано компанією НАК «Нафтогаз України».

Відкривали конференцію Голова правління компанії Нафтогаз України Андрій Коболєв та Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Мілованов.

В Україні величезні потенційні запаси вуглеводнів і в планах держави ‑ наростити їхній видобуток. Для цього закуповується нове бурове обладнання та освоюються сучасні технології, але без висококваліфікованого персоналу подальший розвиток галузі гальмується. Саме питанням підготовки молодих інженерів і була присвячена конференція.

ІV Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО ‑ 2019»ТОВ «Регіональна Газова Компанія» на своєму стенді провела урочисту презентацію газорегулюючого обладнання виробництва RGC PRODUCTION.

RGC PRODUCTION ‑ завод з виробництва сучасних ШГРП (шафових газорегуляторних пунктів), який запустили в роботу 19 газорозподільних компаній, що працюють під брендом компанії.

Круглий стіл, який складався з чотирьох секцій, провів Директорат викопних видів палива Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Під час проведення заходу були розглянуті наступні питання:
- використання механізму укладення угод про розподіл продукції при видобутку вуглеводнів;
- розвиток сфери нафтогазопереробки, ринку нафтопродуктів та транзиту сирої нафти;
- особливості технічного регулювання для забезпечення якості природного газу
- актуальні проблеми впровадження ІПВГ для відкриття інформації в енергетичному секторі України.

СТАТИСТИЧНІ ПОКАЗНИКИ

Виставка НАФТОГАЗЕКСПО 2019

Виставка НАФТОГАЗЕКСПО 2019

Виставка НАФТОГАЗЕКСПО 2019

Виставка НАФТОГАЗЕКСПО 2019

Виставка НАФТОГАЗЕКСПО 2019