Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

Звіт за результатами проведення
XVІ Міжнародної спеціалізованої виставки КомунТех ‑ 2018
ІX Спеціалізованої виставки ДорТехЕкспо ‑ 2018

6‑8 листопада в Києві, в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ, Броварський проспект, 15), відбулася XVІ Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех ‑ 2018» та XІV Міжнародний конгрес «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства». Ці щорічні заходи за роки існування набули статусу провідних галузевих подій, присвячених розвитку комунальної інфраструктури українських громад.

Організатор: ТОВ «Міжнародний виставковий центр», за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Асоціації міст України.

6 листопада в урочистій церемонії відкриття виставок взяли участь:
- Тарас Токарський - Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України з питань Європейської інтеграції
- Ірина Овчаренко - Голова Державного агентства водних ресурсів України
Олександр Слобожан - Виконавчий директор Асоціації міст України
- Іштван Ланг - Генеральний директор Головного державного управління водного господарства Угорщини
- Анатолій Ткаченко - Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр», інші почесні гості.

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦПісля огляду експозиції та спілкування з представниками ЗМІ, на конференції «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунальної галузі», яка розпочала роботу Конгресу, до учасників заходу звернувся Віце‑прем'єр‑міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України Геннадій Зубко. Спікерами також виступили: Дмитро Андрієвський - народний депутат України, заступник голови парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово‑комунального господарства та регіональної політики, Йоганес Баур - керівник відділу Програм зовнішньої допомоги «Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура, навколишнє середовище та клімат» Представництва ЄС в Україні, Ніколя Гігас - заступник директора Швейцарського бюро співробітництва, Джордж Крістодореску - директор проекту «Реформи в сфері енергоефективності в Україні», що виконуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Діана Корсакайте - директор Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Модератором виступив Едуард Кругляк - заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України та Голова Оргкомітету з організації Конгресу та виставок. На конференції були обговорені питання щодо реалізації реформ ЖКГ, енергоефективності в Україні та аспекти міжнародної підтримки вітчизняної енергетичної незалежності.

Ключовою темою цьогорічної конференції стали питання комплексної модернізації житлового сектору. Як зазначив Геннадій Зубко, для цього процесу вже прийнята вся необхідна законодавча база.

Протягом роботи Конгресу висвітлювались такі актуальні питання, як перспективи розвитку систем водопостачання та водовідведення, законопроекту про муніципальні відходи, формування прозорих взаємовідносин в багатоквартирних будинках, результати та перспективи реформ в централізованому теплопостачанні тощо.

Ділова програмаВиставка КомунТех 2018 Київ МВЦ

На експозиціях спеціалізованих виставок «КомунТех» та «ДорТехЕкспо», які традиційно створюють єдиний тематично пов'язаний проект, 77 підприємств - вітчизняні та зарубіжні виробники (Естонія, Італія, Литва, Фінляндія, Чехія) та постачальники надали змогу наочно ознайомитись с останніми розробками для забезпечення ефективного функціонування міського господарства країни.

Перелік учасників

На масштабному демонстраційному майданчику «КомунТех» та «ДорТехЕкспо» комунальну та дорожньо‑будівельну техніку, спецтехніку, навантажувачі, обладнання, запчастини тощо представили як постійні учасники, так і підприємства, що вперше взяли участь: Група компаній «АІС», ТОВ ТД «Альфатех», Багатопрофільна фірма «Астра», ТОВ «Білоцерківський механічний завод», «Логістік Форкліфт», ТОВ «Машрембуд», Компанія «Пак‑Трейд», ТОВ з ІІ «Юромаш», ТОВ «Валідус Спецавто», ТОВ «АЛАРІТ‑ПРОМ‑» та інші.

Фотозвіт

ЩО БУЛО ЦІКАВОГО?

Цьогорічні виставки були багаті на новинки і стали платформою для демонстрації новітньої продукції українському ринку. Так, компанія THG AG AEBI SCHMIDT презентувала на своєму стенді універсальне шасі VT 450 з навісним зимовим обладнанням: солерозкидачем Syntos та фрезороторним очисником, а також сніговий відвал. Особливістю є те, що на універсальне шасі може бути встановлене також і навісне обладнання для використання в літній період. Серед новинок в техніці, яку пропонувала компанія THG AG є обладнання для безпеки на дорогах виробництва Horizont (мобільні дорожні огородження, поліцейські стовпчики, мобільні Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦстовпчики типу «солдатик», причепи з попереджувальними знаками, дорожні знаки, дорожнє попереджувальне освітлення).

Однією з прем'єр українського ринку спецтехніки став автомобільний кран PALFINGER SANY ТКА‑32 на базі повнопривідного автомобіля МАЗ‑6317 від Заводу спецтехніки Техкомплект, який другий рік приймає участь у виставці, і цього року представив на своїй масштабній експозиції різноманітну лінійку техніки.Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦ

Компанія «МДС» представила нову кабіну трамваю Т3‑КВП‑Од Одисей з унікальним дизайном, що створена на замовлення міста Одеса цього року.

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦПідприємство «Укр‑Трак» вперше в Україні демонструвало автогідропідйомник ВІПО‑28 та універсальну машину ВИПО КМТ 3200.8 виробництва білоруської Машинобудівної компанії «Витебские подъемники».

Кременчуцький завод дорожніх машин (Кредмаш) - провідний виробник асфальтних заводів в Україні - представив свої нові розробки, як ніколи актуальні для ремонту наших автодоріг:Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦрегенератор асфальту РА‑802, призначений для приготування асфальтобетонної суміші при проведенні ямкового ремонту дорожнього полотна в безпосередній близькості від місця ремонту і мінігудронатор КДМ337, призначений для економічного і швидкого розпилення холодних бітумних емульсій при дрібному ямковому ремонті дорожнього полотна, асфальтування тощо дорожніх територій, для герметизації швів і тріщин в асфальтобетонних покриттях.

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦГрупа Компаній АІС, яка вперше взяла участь у виставці, розпочала своє приєднання до складу постійних експонентів «КомунТех» з новинок комунального транспорту: нових сміттєвозів, які призначені для обслуговування сільських населених пунктів з відсутністю спеціально призначених місць збирання відходів.

ТОВ «Завод Кобзаренка», який цього року відсвяткував 25‑річний ювілей, не зупиняється на досяжному: нинішня презентація відвідувачам виставки «КомунТех» ‑ це 6 одиниць комунальної техніки, серед якої: вакуумна асенізаторська машина Dayun, снігоприбиральний відвал ВС‑2400 з кріпленням до навантажувача JCB, комунальна дорожня щітка ЩДУ‑2400 з адаптацією до трактора МТЗ‑80 та інше.

Електронні пристрої та системи для підприємств ЖКГ: для керування дорожнім рухом, управління міським освітленням, системи прийому платежів тощо
демонструвались на стендах вітчизняних підприємств: ТОВ «Атілос», ТОВ «Комкон Трафік», ТОВ «Росток‑Елеком», ТОВ «Сварко Україна».

Продукцію та послуги для рішення однієї з пріоритетних вимог сьогодення - раціонального управління відходами, на експозиціях представили: ТОВ «Глобал Рiсайклiнг», ТОВ «Елкопласт‑Україна», ТОВ НТЦ «Флеш‑Р», ТОВ «Югсталь», ТОВ «Альта Логістік Україна», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ АФТ», ТОВ «Склад Сервіс», ТОВ «Літолан», ТОВ «Крамар Еко», ТОВ «Барський машинобудівний завод», ТОВ «Арпал», «Hаmmel Україна», TECHNOBALT EESTI OÜ (Естонія), JCOPLASTIC Spa (Італія) та інші підприємства.

У роботі круглого столу (6 листопада), присвяченому європейському шляху розвитку в сфері управління побутовими відходами, взяли участь народні депутати України, представники Європейського банку реконструкції та розвитку, представники центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Європейської бізнес асоціації, громадських організацій та засобів масової інформації, керівники державних та комерційних підприємств.

ЩО ЧЕКАЄМО НОВОГО У НАСТУПНОМУ РОЦІ?

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦЗа словами керівників багатьох підприємств‑учасників, експозиція 2019 року буде ще більш насиченою та цікавою, адже в найближчих перспективних планах ‑ налагодження нових довгострокових контактів з провідними зарубіжними виробниками.

Наприклад, ТОВ «Укр‑спецтех» ‑ офіційний дилер спецтехніки DRESSTA (Польща) в Україні, в 2019 році планує розширити горизонти співпраці зі світовими компаніями та представити українському ринку міні спецтехніку TAKEUCHI (Японія).

Вже традиційним стало проведення в рамках виставки «КомунТех» заходу, присвяченого розвитку житлово‑комунального господарства столиці (Організатор: Департамент житлово‑комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації). Цього року на Конференції «Інноваційні перетворення в системі житлово‑комунального господарства міста Києва в сучасних умовах: досягнення та перспективні плани» були підведені підсумки та визначені пріоритетні шляхи заходів для вдосконалення та розбудови нашого міста.

Ділова програма

В роботі виставок «КомунТех‑2018» та «ДорТехЕкспо‑2018» взяли участь спеціалісти підприємств ЖКГ, будівельних і монтажних організацій, водоканалів, зокрема, які мають повноваження щодо закупівель продукції, відповідальні працівники урядових установ, мери міст та населених пунктів України, голови правлінь ОСББ, керівний склад профільних департаментів та управлінь Київської міської державної адміністрації, представники районних в місті Києві державних адміністрацій, керівники комунальних підприємств та дорожніх служб, зацікавлені фахівці суміжних галузей, представники державних і комерційних підприємств.

Вже традиційним стало проведення з вищезазначеними заходами Міжнародних спеціалізованих виставок взаємопов'язаних тематик: «AQUA UKRAINE», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства». На загальній площі майже 16 500 кв м прийняли участь 342 підприємства з 18 країн світу; кількість відвідувачів склала понад 8 500. Третій рік поспіль одночасно з даними галузевими подіями пройшли спеціалізовані виставки: «Енергетика в промисловості», «Mining Industry Expo», «НафтоГазЕкспо» та «Electro Install». Ця масштабна експозиція та насичена ділова програма надали змогу більш ніж 14 000 спеціалістам максимально ознайомитись з ринком новітніх технологій та обладнання, що сприятиме комплексному підходу до вирішення нагальних потреб економіки країни.

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦ

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦ

Виставка КомунТех 2018 Київ МВЦ

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Житлово-комунальна галузь

26,1

Дорожньо-мостове і транспортне господарство

17,0

Збір, вивіз, переробка, утилізація відходів

9,2

Благоустрій

8.3

Машинобудування

7,6

Теплопостачання та енергетика

6.9

Водопостачання та каналізація

6,7

Центральні та місцеві органи влади, інші ограни влади

5,5

Агропромисловий сектор

5,4

Наукові та учбові заклади

3,0

Міжнародні та громадські організації

2,6

Інше

1,7

 

Тематика, що цікавить відвідувачів, %

Комунальна техніка, спецтехніка

22,0

Дорожньо-будівельна техніка та технології

14,0

Переробка та утилізація відходів

11,1

Споруди, обладнання для благоустрою

9,8

Освітлювальне обладнання для вулиць, доріг, парків

8,3

Засоби безпеки дорожнього руху

7,5

Котельне обладнання

7,2

Прилади обліку споживання тепла та газу

5,3

Клінінгова техніка, обладнання, інвентар

5,2

Ліфтове обладнання, системи управління

4,9

Обладнання для експлуатації теплових мереж

2,8

Інше

1,9