Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XIII МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ECOENERGY EXPO‑2020

10‑12 листопада 2020 року в Міжнародному виставковому центрі відбулася XIII Міжнародна спеціалізована виставка «EcoEnergy Expo». Захід проходив одночасно з енергетичними проєктами «Енергетика в промисловості», «Electro Install», «НафтоГазЕкспо» та «Мining & Мinerals Expo» у рамках Міжнародного енергетичного бізнес‑форуму «5Е».

Виставка EcoEnergy Expo - 2020Цьогорічна виставка відбулася, незважаючи на пандемію коронавірусу та карантинні обмеження. Звісно, це вплинуло на кількість учасників та відвідувачів заходу. Однак, широкий спектр сучасного енергоефективного, екологічно чистого обладнання на стендах учасників, надзвичайна зацікавленість з боку відвідувачів до виставки, професійний рівень ділових заходів продемонстрували важливість проведення виставки з відновлюваної енергетики, енергоефективності та екології. Адже ці напрямки є одними з пріоритетних в розвитку енергетики України, що зумовлено необхідністю підвищення рівня енергетичної та екологічної безпеки.

Основними пріоритетами виставки є подальше збільшення частки ВДЕ в українській енергетиці, економія енергії завдяки підвищенню енергоефективності, скорочення викидів парникових газів, а також впровадження низьковуглецевих технологій, включаючи транспортний сектор.

Виставка EcoEnergy Expo - 202010 листопада у церемонії урочистого відкриття Форуму та виставок узяли участь:

- Державний секретар Міністерства енергетики України Володимир Бондаренко.
- Т.в.о. Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Костянтин Гура.
- Президент Міжнародної ради з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні Олександр Светелік.
- Генеральний директор Міжнародного виставкового центру Анатолій Ткаченко.
- Генеральний директор компанії «Вольтлайн» / АББ в Україні Олексій Варгатюк.
- Заступник директора департаменту «Промисловість» ТОВ «Шнейдер Електрік Україна» Сергій Баженов.

Державний секретар Міненерго Володимир Бондаренко передав вітання учасникам та гостям заходу від в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець та підкреслив важливість Форуму для започаткування та продовження ділового партнерства з метою залучення інвестицій в енергетичний сектор. Також Володимир Бондаренко наголосив: «Міністерство працює над одним із національних стратегічних напрямів – інтеграцією до європейської енергетичної системи ENTSO‑E, ми працюємо над Концепцією впровадження «розумних мереж». Ми напрацьовуємо прозорі і зрозумілі правила для кожного учасника, інвестора енергетичного ринку для того, аби, вийшовши з кризи, ми могли вдихнути чисте повітря і знати, що в нас є майбутнє - майбутнє енергонезалежної держави України».

Виставка EcoEnergy Expo - 2020Під час свого виступу з нагоди відкриття заходів т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура зазначив: «Зелений курс мобілізує зусилля держави для розвитку низьковуглецевої енергетики, енергоефективності та водночас конкурентоздатної економіки.

За оцінками IFC, сектор «чистої» енергетики та енергоефективності може залучити до 70 млрд євро інвестицій у 2030 році. Це величезні кошти для зростання економіки». Також Голова Держенергоефективності нагадав, що за останні 6 років у зазначені сфери залучено близько 7 млрд євро.

Виставка EcoEnergy Expo - 2020Цього року у створенні цілісної експозиції, яка презентувала ефективні технології та обладнання для сонячної, вітрової, розподіленої енергетики, технології виробництва біопалива, системи акумулювання енергії, LED освітлення, рішення для промислової екології, екотранспорт, взяли участь як постійні учасники виставки – Німецькі турбіни, Передові технології, Прана Платінум, АДС, Крігер, Унсерв, Фабрика Рукавних Фільтрів, Кременчуцький завод технічного вуглецю, Асоціація учасників ринку електромобілів, так і нові компанії – Автоентерпрайз, Сервіспром, Укрсільенергопроект та ін.

Виставка EcoEnergy Expo - 2020Увагу привернув стенд Асоціації учасників ринку електромобілів з експозицією Made in Ukraine, де можна було побачити, а також протестувати різноманітні види екотранспорту від українських виробників: від електросамокатів до електричного автобусу.

Всього у виставкових заходах взяли участь 114 компаній на загальній площі більше 7200 кв.м.

Виставка EcoEnergy Expo - 2020У рамках ділової програми Міжнародного енергетичного бізнес‑форуму «5Е» були проведені наступні заходи:
- Конференція «Екологічна адвокація бізнесу», присвячена управлінню відходами, державному екологічному контролю, екологічним фінансам (екоподатку).
Організатор - компанія «Еко Адвокація».
- Відкрита дискусія «Е‑Mobility: made in Ukraine - об’єднання зусиль та можливостей для реалізації проєктів у сфері виробництва енергоефективного транспорту».
Організатор - ГС «Українська асоціація учасників ринку електромобілів».
- Круглий стіл «Кібербезпека енергетичної галузі ‑ актуальні проблеми та сучасні рішення».
Організатор - Управління цифрової політики та безпеки Міністерства енергетики України.
- Презентації та виступи учасників виставки.

Виставка EcoEnergy Expo - 2020У 2020 МВЦ приділив особливу увагу профілактичним заходам для запобігання й поширення інфекції та забезпечення епідемічного благополуччя учасників та гостей виставок. Сподіваємось, що цьогорічні карантинні обмеження залишаться в минулому, і виставки знову запрацюють на повну потужність та стануть осередком жвавої ділової активності.

Міжнародний виставковий центр висловлює свою подяку учасникам, партнерам, спікерам та гостям за підтримку та активну участь у проведенні Міжнародної спеціалізованої виставки «EcoEnergy Expo ‑ 2020».

Запрошуємо до участі у ХIV Міжнародній спеціалізованій виставці «EcoEnergy Expo - 2021»,
яка відбудеться 19‑21 жовтня 2021 року.