Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
ХVІІI МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ТЕХНОЛОГІЇ ЗАХИСТУ/ПОЖТЕХ‑2019

Про виставку офіційно:

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 Київ

З 8 по 11 жовтня 2019 року на території Міжнародного виставкового центру відбулася провідна подія для України у сфері цивільного захисту, пожежно‑рятувальної справи та охорони праці ‑ ХVІІI Міжнародна спеціалізована виставка "Технології захисту/ПожТех‑2019". Захід вже традиційно проведено в єдиному форматі з XVI Міжнародною спеціалізованою виставкою "Зброя та безпека‑2019" та Міжнародною спеціалізованою виставкою "Expert Security‑2019".

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївВиставки відвідали почесні гості:
Президент України – Зеленський Володимир Олександрович
Секретар Ради національної безпеки та оборони України – Данілов Олексій Мячеславович
Міністр внутрішніх справ України – Аваков Арсен Борисович
Міністр оборони України – Загороднюк Андрій Павлович
Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України – генерал‑лейтенант Хомчак Руслан Борисович
Генеральний директор ДК "Укроборонпром" – Айварас Абромавичус
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій – Чечоткін Микола Олександрович
Командувач Національної гвардії України ‑ генерал‑лейтенант Балан Микола Іванович
Голова Державної прикордонної служби України – Дейнеко Сергій Васильович
Голова Державного космічного агентства України – Дегтяренко Павло Глібович
Заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони України, Голова Міжвідомчої комісії з політики військово‑технічного співробітництва та експортного контролю – Кривонос Сергій Григорович
Заступник Міністра закордонних справ України – Боднар Василь Миронович
Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України – генерал‑лейтенан Сирський Олександр Станіславович
Командувач Військово‑Морських Сил Збройних Сил України – адмірал Воронченко Ігор Олександрович
Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України – генерал‑полковник Дроздов Сергій Семенович
Командувач Сил спеціальних операцій Збройних Сил України – генерал‑лейтенант Луньов Ігор Васильович
Генеральний директор ТОВ "Міжнародний виставковий центр" – Ткаченко Анатолій Вікторович

Іноземні делегації, що взяли участь у церемонії відкриття та роботі виставок:
Королівство Бахрейн; Федеративна Республіка Бразилія; Арабська Республіка Єгипет; Республіка Казахстан; Литовська Республіка; Ліванська Республіка; Республіки Молдова; Нігерія; Об'єднані Арабські Емірати; Ісламська Республіка Пакистан; Республіка Польща; Королівства Саудівська Аравія; Словацька Республіка; США.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївДля роботи під час заходів були акредитовані 288 представників ЗМІ із 184 медіаресурсів, в тому числі з 13 іноземних. Репортажі з експозиції показали та опублікували всі найбільші вітчизняні телеканали та галузеві видання: 1+1, ICTV, Інтер, ТРК Україна, 5 канал, Еспресо ТВ, 112 Україна, ZIK, Військове Телебачення України, Interfax Україна, Укрінформ, Уніан, Цензор.НЕТ, Defense Express, та багато інших.

Програму виставок склали 43 науково‑практичні та презентаційні заходи, майстер‑класи і семінари. Формат спільного проведення перетворив виставки на масштабний міжнародний бізнес‑науковий форум, присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. В цілому 3 виставкові заходи розмістилися на площі понад 34 000 кв.м, з них 31 000 кв.м у чотирьох павільйонах та більше 3 000 кв.м на відкритих майданчиках.

Загальна кількість учасників ‑ близько 500 підприємств, в т.ч. 55 іноземних з 17 країн (Туреччина, США, Польща, Казахстан, Данія, Італія, Чехія, Німеччина, Китай, Латвія, Білорусь, Австрія, Велика Британія, Ізраїль, Литва, Фінляндія, Хорватія).

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївВ дні роботи заходів Міжнародний виставковий центр відвідало 27 707 спеціалістів, включаючи представників іноземних компаній із 59 країн. Найбільше спеціалістів відвідали виставку з Туреччини, Індії, Польщі, Саудівської Аравії, Пакистану, США, Єгипту та ОАЕ.

Безпосередньо у ХVІІІ Міжнародній спеціалізованій виставці "Технології захисту/ПожТех‑2019" взяли участь більше 80 підприємств ‑ виробники і дистриб'ютори з України, Хорватії, Туреччини, Італії, США, Польщі та Німеччини.

Про необхідність виставкового заходу та його актуальність для країни свідчить значна кількість відвідувачів ‑ близько 5000 спеціалістів.

Подія привернула увагу представників ДСНС, пожежно‑рятувальних служб різного підпорядкування, територіальних громад та фахівців із пожежної безпеки та охорони праці з усієї України, що свідчить про зацікавленість темою як спеціалістів, так і широкого загалу.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївЕкспозиційна частина була представлена такими тематичними напрямками, як "Пожежна безпека будівель, споруд та територій", "Технічне оснащення пожежних та аварійно‑рятувальних загонів", "Індивідуальні засоби захисту", "Охорона праці та промислова безпека", "Ядерна та радіаційна безпека" та іншими.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій в експозиції виставки була представлена 5 науково‑дослідними установами та навчальними закладами з Києва, Харкова, Черкас та Львова.

ВПЕРШЕ НА ЕКСПОЗИЦІЇ

Хорватська компанія Flammifer запропонувала до уваги відвідувачів інформацію про продукцію власного виробництва: пожежні автомобілі, цистерни для питної води, контейнери та причепи для перевезення рятувального обладнання, алюмінієві аварійні катери і рятувальні шлюпки, командні і комунікаційні транспортні засоби і ряд інших виробів і конструкцій з алюмінію і сталі.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївЦьогоріч вперше була широко представлена експозиція компаній, що спеціалізуються на вогнезахисних конструкціях та матеріалах: "Сініат", "Ковлар Груп", "Біонік Хаус", "Вогнезахист" та "Захисні матеріали" показали як новинки, так і продукти, що вже зарекомендували себе.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївКомпанія "СНОК Лтд", яка є офіційним представником в Україні компанії AGC, представила вогнетривке та куленепробивне скло і протипожежні конструкції. Скло здатне захищати від пожежі, знижуючи або повністю блокуючи теплове випромінювання протягом 30‑120 хвилин в залежності від складу скла. Компанія перероблює дане скло як для виробництва власної продукції, так і для поставки скла "в розмір" виробникам вогнестійких світлопрозорих конструкцій і металевих дверей з частковим склінням.

ТОВ "ЮАСАФЕТІ" на своїй експозиції показало засоби індивідуального захисту, спецодяг, робоче взуття, а також лінійку вибухозахищених ліхтарів для пожежних виробництва Nightstick.

Компанія "Екохаус", яка вже понад 15 років спеціалізується на виробництві і реалізації поліетиленової та поліпропіленової продукції, презентувала інформацію про пожежні резервуари власного виробництва.

ТОВ "Акватерм‑Київ ГМБХ" представило поліпропіленові труби і фітинги ️для внутрішніх інженерних мереж (водопостачання, опалення, водяний обігрів підлоги, кондиціонування, обігрів і / або охолодження стель і стін, а також для систем пожежогасіння) і для зовнішніх інженерних мереж (водопроводи, теплотраси і т.д.).

ЦІКАВИНКИ ТА НОВИНКИ

Компанія "МАРКО Лтд" представила власні стаціонарні та мобільні пункти технічного обслуговування вогнегасників. "МАРКО Лтд" виготовляє пожежну арматуру, дизельні пожежні мотопомпи, імпортує протипожежне майно та обладнання, яке добре зарекомендувало себе на ринку України.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївНВП "Пірена" продемонструвало продукцію власного та іноземного виробництва: бойовий одяг, спеціальні термозахисні та тепловідбивні костюми серії Індекс, каска пожежна КП‑10, пояс пожежного, піноутворювачі загального призначення "Пірена", піноутворювачі спеціального призначення AFFF 3% та 6%, тепловізори Bullard, дихальні апарати Interspiro, ліхтарі Peli та іншу продукцію протипожежного призначення.

ТОВ "Тусмо" запропонувало до уваги відвідувачів костюм спеціальний захисний "ЛІГА‑S 3" власного виробництва, що має високий ступінь захисту та пошитий із високотехнологічних, високоміцних вогнестійких матеріалів Кевлар, Номекс, PBI, PBO.

Рішення для комплектації бомбосховищ і приватних бункерів під час виставки представило ТОВ "Вебком". Серед продукції, з якою можна було ознайомитися на стенді компанії ‑ фільтровентиляційне та противибухове обладнання і системи автономного життєзабезпечення. ТОВ "Вебком" є виробником захисно‑герметичних дверей, вентиляторів з ручним приводом, противибухових пристроїв і герметичних клапанів та займається розробкою проектів захищених кімнат і бункерів. В Україні компанія є офіційним представником Beth‑El Zikhron Yaaqov Industries Ltd. (Ізраїль) та Minearc Systems (Австралія).

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївНа експозиції суміжної виставки "Зброя та безпека" завод "Телекарт‑прилад" показав макет пересувного пункту управління, що був замовлений ДСНС і поки що є єдиним в Україні. Пересувний пункт управління призначений для забезпечення автономної роботи керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спеціальної урядової комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, Державної комісії техногенно‑екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації поблизу зони надзвичайної ситуації.

Устаткування забезпечує супутниковий, радіо‑ і радіорелейний зв'язок, проведення відеоконференцій і відеотрансляцій з місця події в режимі онлайн. Також передбачена можливість ведення повітряної розвідки з використанням безпілотного літального апарату.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївКомпанія Aquasila ‑ єдиний в Україні завод пожежних рукавів ‑ представила до уваги відвідувачів напірні пожежні рукави для пожежної техніки та кран‑комплектів. Продукція компанії може застосовуватись не тільки при гасінні пожеж, а й для забезпечення технологічних процесів на виробництві, на підприємствах хімічної промисловості, сільського господарства та в житлово‑комунальному господарстві.

ТОВ "Дефендінг Текнолоджі Україна" представило нові динаміки‑гучномовці системи оповіщення типу CO‑3, світлові покажчики напрямку евакуації у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та інші протипожежні та охоронні рішення.

МНВФ "ГАММА" продемонструвала приймально‑контрольні пожежні прилади і супутнє устаткування власного виробництва, що призначені для пожежогасіння і сигналізації.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївКомпанія "Оптіма‑комплекс", офіційний дистриб'ютор продукції торгової марки digitex® на території України, продемонструвала інтегровані системи сповіщення населення та сигналізації. Електронні сирени DSE це надійні пристрої з високими технічними характеристиками, в поєднанні з новітніми програмними рішеннями створюють ефективні системи безпеки.

Польська компанія Rekord Hale Namiotowe презентувала декілька швидкорозкладних наметів NSR, які зацікавили не лише Збройні Сили України, а й ДСНС. Такий намет розкладується лише 4 людьми за 12 хвилин та витримує силу вітру в 100 км/год, що дає можливість використовувати його в надскладних погодних умовах. При цьому компанія може виготовляти намети будь‑яких розмірів та кольорів, оскільки має власне виробництво. Намети можуть постачатись як із обладнанням під замовника, так і без нього.

ТЕХНІКА

На виставкових майданчиках було продемонстровано 18 одиниць сучасної пожежно‑рятувальної техніки.

ПК "Пожмашина" представила 3 одиниці пожежно‑рятувальної техніки:
- АЦ‑‎4‑60 (530927)‑515М ‑ модель, яка постачалася компанією в ДCНС України згідно державного замовлення протягом ‎2018‑2019 років. Завдяки вдалим конструкторським рішенням, поєднала у собі потужність та витривалість.
Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 Київ- АЦ‑8‑60 (TGS 33.360)‑526М ‑ повнопривідна всюдихідна модель 2019 року. Здатна самотужки забезпечити локалізацію пожежі, не витрачаючи час на додаткові дозаправки, незамінна в умовах бездоріжжя та безводних районах.
- АД‑30 (НD120)‑51‑2Н на шасі автомобіля Hyundai HD120 з двигуном потужністю 224 к.с. Максимальна висота підйому драбини ‑ не менше 32 м. Робочий діапазон підйому ‑ від мінус 7 до плюс 75 градусів.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївКомпанія "Тітал" представила 5 одиниць пожежної та спеціальної техніки:
- Автомобіль першої допомоги АПП‑2 на шасі Peugeot Boxer, який має вдвічі більшу питому потужність, ніж у звичайних пожежних автоцистерн. Це дозволяє, по‑перше, скоротити час приїзду до місця загоряння завдяки кращій маневреності. По‑друге, прискорити час початку проведення рятувальних операцій. По‑третє, провести розвідку до прибуття основних сил і своєчасно повідомити про масштаби пожежі. По‑четверте, дає можливість локалізувати і ліквідувати пожежі в містах із щільною забудовою.
Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 Київ- Пожежну автоцистерну АЦ‑5‑60 на шасі MAN TGM 15.250. Її особливість ‑ цистерна для води і піни (на 5000 і 500 л відповідно), виготовлені з корозійностійкого матеріалу поліпропілену. Внутрішній об'єм цистерни ділиться перегородками на відсіки по 500 ‑ 800 л, які мають невеликі отвори в нижній частині для переливу рідини.
- Автоцистерну‑термос для перевезення питної води АЦПВ‑6 на базі МАЗ‑5434 для потреб військових, яка завдяки використанню поліпропілену має унікальні властивості живучості та ремонтопридатності.
- Пожежний модуль ПМ‑2‑7 для установки в кузов вантажівки, призначений для елеваторів, складів, баз відпочинку, санаторіїв. Він укомплектований цистерною для води на 700 л, виготовленою з поліпропілену.
- Мобільний пожежний модуль МПМ‑0,7‑7 "Бриз", що використовується як самостійна одиниця техніки для пожежогасіння або як насосна установка при роботі в режимі перекачування з забором води з відкритого водоймища, сторонньої ємності або гідранта. Установка модуля на будь‑яку бортову вантажівку перетворює останню в повноцінний пожежний автомобіль.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївТОВ "Спецтехноекспо" продемонструвало автокран китайського виробництва ‑ XCMG XCA 60‑E вантажопідйомністю 60 тонн. Довжина повністю висунутої стріли ‑ 48 м, з гуськом ‑ 64 м. Основною перевагою автокрана є висока мобільність, що дає йому можливість оперативно переміщуватися між віддаленими один від одного об'єктами.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївКБ "Пожспецмаш" представило пожежну автоцистерну АЦ‑40 (5401Н2) ‑ 712.11 на шасі КрАЗ‑5401Н2 (4х2) з кабіною безкапотного компонування. Цистерна для води і піноутворювача з нержавіючої сталі ‑ на 5000 і 500 л відповідно. Насос НЦП‑40/100‑Р‑Р з номінальною подачею 40 л/с.

Також компанією було показано автоцистерну АЦ‑40 (5233Н2)‑268.01 на шасі КрАЗ‑5233Н2 (4х2) з кабіною класичного, капотного компонування. Кабіна з бойовим розрахунком на 1 + 6 місць. Цистерна для води ‑ 4000 л, для піноутворювача ‑ 580 л. Насос ПН‑40УВ з номінальною подачею 40 л/с і напором 100 м. Запас напірних рукавів не менше 340 м.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївТОВ "Артіль" ЛТД презентувало 2 одиниці плавзасобів, які можуть використовуватися як рятувальниками, так і поліцією: RIB човен та судно на повітряній подушці Tornado F50 Long. СПП значно полегшує процес руху рятувальників до потерпілого, адже здатне пересуватися по болотистій місцевості, ламаній кризі, воді, траві та суші.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївДСНС України представила 4 одиниці пожежно‑рятувальної техніки. Серед них була і нова для відвідувачів виставки спеціальна аварійно‑рятувальна машина легкого типу САРМ‑Л на базі Volkswagen T6. Автомобіль призначений для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно‑рятувальних робіт, ліквідації наслідків ДТП, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв'язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

ДІЛОВА ПРОГРАМА ТА ВИЗНАЧНІ ПОДІЇ

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївПід час виставки було підписано меморандум про наміри співпраці між МВС і ДП "Антонов" за участі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна. Меморандум передбачає придбання 13 літаків: дев'яти для потреб ДСНС і чотирьох для Нацгвардії.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївУ рамках ділової програми виставки Інститутом державного управління у сфері цивільного захисту було традиційно організовано XXI Всеукраїнську науково‑практичну конференцію "Розвиток цивільного захисту в сучасних безпекових умовах". Деталі за посиланнями тут та тут.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївНачальник Українського науково‑дослідного інституту цивільного захисту Віталій Кропивницький презентував вебсайт з історії розвитку цивільного захисту та рятувальної справи. Деталі.

Департамент організації заходів цивільного захисту ДСНС України провів науково‑практичний семінар "Організація врахування інженерно‑технічних заходів цивільного захисту під час проектування та будівництва, створення фонду захисних споруд цивільного захисту".

ДСНС України організував семінар‑нараду представників, що відповідають за ресурсне забезпечення ДСНС України. Семінар зібрав представників Апарату та територіальних управлінь з усієї України.

Виставка Технології захисту/ПожТех‑2019 КиївНа організованому журналом "Охорона праці і пожежна безпека" VII Всеукраїнському форумі "Пожежна і техногенна безпека‑2019: кращий досвід" експерти та фахівці відповідної сфери поділилися своїми знаннями та цікавими кейсами. Деталі.

Журнал "Охорона праці" провів семінар‑практикум на тему "Як організувати розслідування нещасних випадків відповідно до нового Порядку. Консультації фахівця щодо застосування на практиці нового Порядку розслідування та обліку нещасних випадків на виробництві".

Захід вкотре підтвердив репутацію головної виставкової події України у сфері засобів рятування, пожежної та промислової безпеки, яка надає можливість профільним спеціалістам різних рівнів і регіонів України та зарубіжжя ознайомитися із тенденціями ринку.

До зустрічі 13‑16 жовтня 2020 року під час
XIX Міжнародної спеціалізованої виставки "Технології захисту/ПожТех"!

Замовити стенд у 2020 році