Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XVII МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ ‑ 2019

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»З успіхом завершила свою роботу XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019», яка відбулася 5 ‑ 7 листопада в столиці України на території Міжнародного виставкового центру. Виставка вкотре підтвердила статус головної галузевої події в Україні, зібравши на одному майданчику ключових вітчизняних та іноземних гравців енергетичного та електротехнічного ринку.

Разом з «Енергетика в промисловості ‑ 2019» відбулися Міжнародні спеціалізовані виставки «ЕLECTRO INSTALL», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «НАФТОГАЗЕКСПО» та «Mining & Minerals Expo».

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Виставкова подія, що не має аналогів в Україні, вкотре об'єднала представників влади та бізнесу, науки та промисловості для реалізації інноваційного сценарію розвитку української енергетики, підвищення енергоефективності національної економіки, пошуку напрямків енергетичної диверсифікації, розвитку ощадної та екологічної моделі управління процесами енергоспоживання та енергозбереження. Проведення тематично взаємопов'язаних виставок сконцентрувало величезну кількість товарів та послуг, збільшило кількість корисних бізнес‑контактів. Майданчик МВЦ 5‑7 листопада став найкоротшим шляхом від виробника і постачальника до споживача продукції.

Найбільшу в країні експозицію на площі більше 13 000 кв.м представляли 405 компаній, серед яких ‑ 99 зарубіжних компаній з 24 країн світу (Австрія, Білорусь, Великобританія, Німеччина, Данія, Іспанія, Італія, Китай, Литва, Південна Корея, Польща, Румунія, Саудівська Аравія, Сербія, Сінгапур, Словаччина, Словенія, США, Тайвань, Туреччина, Україна, Франція, Хорватія, Чехія). Виставкова подія привернула увагу численної цільової аудиторії. XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Було зареєстровано близько 10 300 відвідувачів з України і 49 країн світу.

5 листопада в урочистому відкритті Форуму та виставок взяли участь заступник Міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Станіслав Ковалевський, Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету з питань енергетики та житлово‑комунальних послуг Верховної Ради України Михайло Бондар, Герой України, Президент Асоціації «Укргідроенерго» Семен Поташник, Президент Міжнародної Ради з великих електроенергетичних систем СІГРЕ в Україні Олександр Светелік, Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Її Високоповажність пані Мелінда Сіммонз та інші почесні гості.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Вітаючи учасників і гостей Форуму та виставок, Станіслав Ковалевський наголосив про важливість врахування екологічної складової у розвитку вугільної галузі. Також зазначив: «Забезпечення енергетичної безпеки стане можливим, у тому числі, завдяки ефективному надрокористуванню та впровадженню новітніх технологій».

Посол Великобританії в Україні пані Мелінда Сіммонз на початку своєї промови привітала гостей та учасників виставок з відкриттям, а також наголосила, що Об'єднане Королівство підтримує Україну на шляху до енергетичної незалежності, відмітивши, що «…наші компанії можуть допомогти вам реалізувати найамбітніші плани, оптимізувати витрати та зробити внесок в енергетичну незалежність України». Слід зазначити, що вперше Посольство Великобританії разом з шістьма британськими компаніями представляли свою експозицію.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Секрет успішного проведення виставок 2019 року полягає, перш за все, у складі учасників, що визначають технологічні тренди енергетичного та електротехнічного ринків, в їх сильних конкурентних позиціях та інноваційній стратегії розвитку, що дозволяє створювати нову продукцію. Також необхідно відзначити сильні сторони професійної організації цього важливого галузевого заходу, коли за усталеною за багато років традицією до проведення та участі в виставках та діловій програмі залучаються найкращі представники галузі ‑ лідери, що об'єднують навколо себе команду однодумців і всю професійну спільноту.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Приємно відзначити величезний внесок компаній ‑ учасниць в організацію власної експозиції, дизайн вражаючих стендів, активну роботу з партнерами, колегами, споживачами продукції протягом всіх днів виставки, участь у діловій програмі.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019» відобразила структурні перетворення ринку та трансформацію української енергетичної галузі. Ці процеси стрімко розвиваються і залучають в еволюційний сценарій розвитку розробників та виробників електротехніки, електроніки, мікропроцесорної техніки, цифрових технологій та автоматизації.

Одночасне проведення виставки «ЕLECTRO INSTALL», яка представила новинки сучасної низьковольтної продукції та електроніки, а також виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» дозволило значно розширити експозицію електротехнічного обладнання та енергоефективних технологій. Учасники виставок представили широкий спектр продукції для виробництва, перетворення, передачі та споживання електроенергії, яка здатна забезпечити високу ефективність, якість та надійність електропостачання, зменшити навантаження на електричні мережі, оптимізувати енерговитрати.

Серед учасників:
- відомі зарубіжні підприємства: ABO Valve s.r.o. (Чехія), Mikropor (Туреччина), TEDOM a.s. (Чехія), Endress Group Romania (Румунія), OPAL‑RT TECHNOLOGIES (Франція), Radpol (Польща), SEC Baltic (Литва), Белэнергоремналадка (Білорусь);
XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»- компанії, що представляють світові бренди: E.NEXT Україна, ЕМКА Україна, ETI Україна, IEK Україна, Schneider Electric Ukraine, Представництво Вайдмюллер Інтерфейс ГмбХ & Ко. КГ, Віка Прилад, Ітон Електрик, Копос Електро, Легранд Україна, Представництво ОМІКРОН Електронікс ГмбХ, СЕА Електронікс Україна, СІКАМ Україна, Скаме‑УА, Фенікс Контакт, Хоневелл Україна, Чинт Електрикс Україна, Ергон‑Електрик ЛТД та ін.;
- лідери галузі ‑ провідні вітчизняні компанії: Азовська кабельна компанія, АЛАЙ, ОСП Корпорація ВАТРА, Динамо‑Континент, ДКС України, Завод Південкабель, Запоріжтрансформатор, Запорізький кабельний завод, НВКГ Зоря‑Машпроект, Котлотурбопром, ЗНА Лідер Електрик, Одескабель, НВП Радій, РЕЛСіС, Фірма Релеекспорт, Слов'янський завод високовольтних ізоляторів, Слов'янський електро‑технічний завод, Телекарт‑Пром, Телекомунікаційні технології, Електросистеми України, TPBS (ТММ‑Енергобуд Менеджмент), SCaT ТМ Українські системи кабельних трас та інші.

Вперше на виставці була представлена колективна експозиція компаній з Південної Кореї, також можна було традиційно ознайомитися з продукцією чеських компаній Doosan Škoda Power, ENVItech Bohemia, ORGREZ, OSC, UJV ŘEŽ, Železiarne Podbrezová, які презентували свою продукцію на колективному стенді, організованому Чеським агентством з питань підтримки торгівлі CzechTrade.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»Показники кількісного, якісного складу учасників і відвідувачів, збільшення експозиційної площі свідчать про помітну динаміку зростання. За результатами анкетування учасників виставок, 97% респондентів розглядають можливість участі в заходах у наступному році.

Учасники виставки відзначили безумовні переваги Міжнародного виставкового центру ‑ розвинена інфраструктура, рівень сервісу, зручне розташування, які в комплексі створюють максимально комфортні умови для проведення виставкових заходів.

У 2020 році в одному кластері з виставками «Енергетика в промисловості» та «ELECTRO INSTALL» буде проходити XIII Міжнародна спеціалізована виствка «EcoEnergy Expo» ‑ результат ребрендингу виставок «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «Екологія підприємства».

ДІЛОВА ПРОГРАМА

Насичена ділова програма включала спеціалізовані конференції, семінари, круглі столи. У заходах приймали участь експерти енергетичної галузі, представники влади та бізнесу, лідери машинобудування, представники міжнародних організацій, профільних державних установ, галузевих об'єднань, наукових установ.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»VI Всеукраїнський семінар інженерів енергетиків традиційно зібравна одному майданчику провідних експертів, керівників та інженерно‑технічних працівників енергетичних компаній, підприємств промисловості, виробників продукції для електроенергетики, інших фахівців енергетичного профілю.

Під час проведення семінару велика увага була приділена аналізу протікання трансформаційних процесів, що відбуваються на ринку електроенергії, надійності функціонування енергосистеми та шляхам її забезпечення, побудові довготривалого балансу електроенергетичних потужностей, впровадженню енергозберігаючих технологій в галузях виробництва і передачі електроенергії, обговоренню нових ринкових та технологічних трендів, що впливають на зростання конкурентоспроможності діючих об'єктів електроенергетики.

Мова йшла про проблеми і виклики, які постали перед учасниками нового ринку елекричної енергії по забезпеченню надійної роботи ОЕС України, підтримці параметрів електричної енергії в заданих межах, а також стійкому функціонуванню ринку електроенергії та припиненню збиткової роботи на визначених його сегментах.

XVІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2019»День атомної енергетики, головним заходом якого була конференція «Атомна енергетика в період трансформації», традиційно зібрав в МВЦ експертів і спеціалістів галузі. Президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський задав тон стратегічної панелі «Держава та атомна енергетика: вектори взаємодії росту економіки та високих соціальних стандартів» і запропонував учасникам панелі спробувати визначити формулу взаємодії: держава та атомна енергетика чи держава vs атомна енергетика, разом або проти, або, можливо, в стороні?» і знайти відповідь на питання: «Що необхідно зробити, щоб подолати цей згубний формат взаємовідносин, який взагалі важко назвати взаємодією».

Під час круглого столу «Новий ринок електроенергії: проблеми та шляхи їх вирішення» під егідою НЕК «Укренерго» були обговорені питання, пов'язані з проблемами, що виникають на ринку електроенергії, зокрема, балансуючого ринку і ринку допоміжних послуг, висвітлені питання при розрахунку данних комерційного обліку та виставленні рахунків та актів. Відбулась дискусія між учасниками ринку та Операторами системи передачі.

СТАТИСТИЧНІ ПОКАЗНИКИ

Виставка Енергетика в промисловості 2019

Виставка Енергетика в промисловості 2019

Виставка Енергетика в промисловості 2019

Виставка Енергетика в промисловості 2019