Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XVIІ МІЖНАРОДНОГО ПРОМИСЛОВОГО ФОРУМУ ‑ 2018

(20 ‑ 23.11.2018 р., Київ, МВЦ)

З 20 по 23 листопада на території Міжнародного виставкового центру відбувся XVІІ Міжнародний промисловий форум ‑ щорічний великомасштабний захід машинобудівної тематики, який з 2005 року входить до переліку провідних світових промислових виставок, офіційно сертифікованих та визнаних Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії (UFI).

Міжнародний виставковий центр висловлює вдячність підприємствам, фірмам, науковим закладам, професійним медіа, що приєдналися до формування концепції Міжнародного промислового форуму як головної виставкової події року для машинобудування та споріднених галузей.

На Міжнародному промисловому форумі 352 підприємства продемонстрували продукцію і технології з 32 країн світу. Загальна площа експозиції перевищила 22 000 кв.м., виставку відвідали 12 345 фахівців.

Перший Віце‑прем'єр‑міністр України ‑ міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Іванович Кубів очолив урочисту церемонію відкриття Міжнародного промислового форуму та разом з іншими почесними гостями уважно ознайомився з експозиціями підприємств машинобудівної галузі України.

Підприємства вітчизняного машинобудівного комплексу у галузі металообробки: ВТФ «Авантіс» (м. Житомир), Сумський завод «Енергомаш», компанія MIOS (м. Дрогобич), АТ «Мотор Січ» (м. Запоріжжя), ХЗКПУ «Пригма‑Прес» (м. Хмельницький), Нововодолазький абразивний завод, Чернігівський механічний завод, компанія «Явір» (м. Корсунь‑Шевченківський) та інші гідно представили на стендах свою продукцію та розробки. Крім власне постачання обладнання, на ринку зростає попит на послуги з металообробки, які пропонують постійні учасники Форуму ПП «Інтер‑Плюс» (TM Lenker, м. Біла Церква), ТОВ «Іскростан» (м. Київ), ТОВ «Сторожук» (TM UaStal, м. Київ), ТОВ «Технології Росту» (м. Київ), ТОВ «Інженерно‑Технологічний Центр Технополіс» (м. Київ) та інші підприємства. Тема приладобудування та промислової автоматизації була розкрита різноманіттям власних розробок та імпортними технологіями від ТОВ «Ароніс‑Кодінг Системи», ТОВ «ДСМ‑Трейд» (м. Київ), ТОВ «Еталон‑Прилад» (м. Харків), ТОВ «Інформаційні технології САПР», ТОВ «КСК‑Автоматизація», ТОВ «Кюгель», ТОВ «Макролаб Лтд», ТОВ «Мікра» (м. Київ), ТОВ «Мікрол» (м. Івано‑Франківськ), ТОВ «Новотест» (м. Новомосковськ), ПП НВФ «Регмік» (м. Чернігів), ТОВ «Рефіт» (м. Івано‑Франківськ), ТОВ «Склоприлад» (м. Київ), Спілка автоматизаторів бізнесу (м. Київ) та інших компаній. Серед виробників вантажопідйомного та складського обладнання можна відзначити Київський завод ПТО, завод «Кранкомплект» (м. Запоріжжя), Олександрійський завод підйомно‑транспортного устаткування, ТОВ «Олександрійські Кранові Системи», НВПМП «Промтехконструкція» (м. Краматорськ) та багатьох інших виробників та розробників обладнання та технологій.

Збільшилися масштаби презентації лазерного обладнання на Промисловому форумі у порівнянні з минулим роком. Лазерні комплекси для різних промислових завдань були представлені на стендах ДП «Абпланалп Україна» (м. Київ), Інжинірінгового підрозділу «АЛИСТА» ПрАТ «Дніпрополімермаш» (м. Дніпро), ТОВ «Ель‑Сел Груп», ТОВ «Машінтех», ТОВ «Сторожук», ТОВ «Сфера‑Техно» (м. Київ), ТОВ «Теславелд» (м. Харків). Компанія «Араміс» (м. Черкаси) не тільки презентувала сучасне лазерне устаткування на двох своїх стендах, але й провела презентацію з виступом представника стратегічного партнера ‑ компанії nLIGHT (США).

Експозиція промислового інструменту приємно вразила аудиторію широким асортиментом марок‑флагманів на стендах постійних і нових учасників: Doss Instrument, ZCC Cutting Tools Europe (Німеччина), ТОВ «АВ ПОЛІСТАР» (м. Харків), ТОВ «Технічний центр Гранд‑Сервіс» (м. Дніпро), Промислова компанія «Золоте Руно, Україна» (м. Київ), ТОВ «Інжинірингова компанія «Козак Тулс» (м. Запоріжжя), ТОВ «ВКП Комкор» (м. Дніпро), ПНВПП «Мікротех» (м. Харків), ПП «Пневмомайстер» (м. Київ), ТОВ «Практика Україна», ТОВ «Секо Тулз Україна Лтд» (м. Дніпро), ТОВ «Смокс‑Україна» (м. Мелітополь Запорізької обл.), ТОВ «Станкоінструментімпорт» (м. Київ), ТОВ «Статус‑С», ТОВ «Центр Інноваційних Технологій ЛМ» (м. Дніпро), ТОВ «Шліф» (м. Харків) та інших виробників і дилерів інструменту.

Світові бренди металообробного обладнання та машинобудівних технологій були представлені у вигляді натурних зразків на стендах іноземних учасників та провідних українських дилерів ‑ ТОВ «Батекс» (м. Київ), Інженерно‑технічного центру «Варіус» (м. Дніпро), ТОВ «Верстаттехсервіс» (м. Київ), ТзОВ «Галсофт‑Сервіс» (м. Львів), 

ТОВ «Гідравлика‑Трейд» (м. Мелітополь), ТОВ «Дельта‑Сучасні технології», ТОВ «Доступні Технології Машинобудування‑Інжиніринг» (м. Дніпро), НПФ «Імперія Металів» (м. Харків), ТОВ «Пауер Белт» (м. Мукачево), ПП «Содіком‑Дніпро» (м. Київ), СП «Стан‑Комплект» (м. Київ), НПГ «Станкопромімпорт» (м. Харків), ТОВ «Тул‑Інжиніринг» (м. Дніпро), ТОВ «ТБС Групп», ТОВ «Тулпресс‑Техно» (м. Київ), ТОВ «ЮжСтанкоМаш» (м. Павлоград) та багатьох інших компаній. Цікавими та змістовними були презентації високих технологій машинобудування з Європи на стендах постійних експонентів ‑ компаній Alfleth Engineering AG (Швейцарія), Colla SIA (Латвія), Galika AG (Швейцарія), Gertner Service GmbH (Німеччина), Hermle WWE AG (Швейцарія), Kipp Polska Sp. z o.o. (Польща), Knuth Werkzeumaschinen GmbH (Німеччина), Kraft Powercon Sweden AB (Швеція), Pivatic OY (Фінляндія), TL Technology AG (Швейцарія) та багатьох інших.

Слід відзначити зростання масштабів та насиченості колективних експозицій виробничих підприємств з Китаю, Туреччини та Чехії, які цього року містили значну кількість натурних зразків обладнання, зокрема, окрасою експозиції підприємств із Туреччини став лазерний обробний центр Ermaksan.

Вперше за декілька років на стенді постійного експонента компанії «Топстар» (м. Дніпро) було представлено обладнання Z‑MaT та PRIMINER Machine.

Успішним дебютом на виставці стала демонстрація обладнання японського бренду KITIGAWA на стенді Дніпровського заводу спеціального обладнання.

Величезний інтерес викликала експозиція ТОВ «Сфера‑Техно» (м. Київ), на якій було представлено систему лазерного різання моделі TruLaser 3030 із дисковим лазером TRUMPF, кромкозгинальний прес TruBend виробництва TRUMPF, а також нове покоління верстатів DMG MORI.

Спеціалізована виставка «УкрЗварювання» цього року видалася ще більш динамічною та насиченою. Щодня на стендах учасників виставки ‑ вітчизняних та зарубіжних підприємств ‑ вирувала робота: численні гості спостерігали за маніпуляціями зварювального устаткування, високотехнологічних роботів, знайомилися з найсучаснішими технологіями і матеріалами, інноваційними рішеннями для зварювання, плазмового розкрою металу, обробки поверхні та споріднених технологій. На стендах компаній Afran (Туреччина), SciTeex Sp. z o. o. (Польща), ТОВ «Джейсік Україна» (м. Київ), ТОВ «Зварювання» (м. Київ), ПП «Ідель» (м. Одеса), ТОВ «КТ Україна» (м. Київ), ПрАТ «Лінде Газ Україна» (м. Дніпро), ТОВ «Олівер» (Білорусь), ТОВ «Сварком» (м. Київ), ПП «Фаворит‑АМ» (м. Львів), ТОВ «Фроніус Україна» (Київська обл.) та багатьох інших протягом усіх чотирьох днів виставки відбувалася демонстрація роботи обладнання та властивостей новітніх матеріалів перед широкою аудиторією фахівців.

Обладнання для плазмового різання металу у значній кількості було представлено на стендах українських виробничих компаній ТОВ «Артіль ЛТД» (м. Миколаїв), ТОВ «Ефект‑Енерджі» (м. Івано‑Франківськ), ТДВ «Зонт», ТОВ «Станкосервіс‑Юг» та НВП «Техмаш» (м. Одеса), ПП «Фаворит АМ» (м. Львів).

Робототехнічні комплекси на виставкових стендах компаній EUROBOTS (Іспанія), ТОВ «Бінцель Україна ГмбХ» (Київська обл.), ТОВ «Інвестиції та зростання» (м. Київ), ТОВ «КБ Роботікс Інженерія» (Київська обл.), ТОВ «Самміт» (м. Дніпро), ТОВ «Стандарт‑пак» (Київська обл.), НВФ «Техвагонмаш» (м. Кременчук, Полтавська обл.), ТОВ «Тріада ЛТД Ко» (м. Запоріжжя), ТОВ «Фанук Україна» (м. Київ) збирали біля себе величезну аудиторію фахівців, що безумовно свідчить про тенденцію до оновлення виробничих рішень у галузі найближчим часом.

Приємно зазначити, що вітчизняні підприємства‑лідери галузі щороку знаходять можливість продемонструвати свої розробки і знайти нових партнерів на виставці: це ПрАТ «Машинобудівний завод Вістек» (м. Бахмут, Донецька обл.), ТОВ «Вітаполіс» (Київська обл.), Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона (м. Київ), ТОВ «Завод автогенного обладнання Донмет» (м. Краматорськ, Донецька обл.), ОДО «Зонт» (м. Одеса), ТОВ «Енергія Зварювання» (м. Запоріжжя), ПП НТЦ «Промавтосварка» (м. Маріуполь Донецької обл.), ТОВ «Суми‑Електрод» та інші.

Учасники спеціалізованої виставки «Гідравліка. Пневматика. Підшипники» традиційно представили всю різноманітність привідної і компресорної техніки, редукторів, пневматичного та насосного обладнання, підшипників та комплектуючих вітчизняних та світових виробників для практично всіх галузей промисловості. Підшипники різних видів демонстрували на своїх стендах ТОВ «Автопромпідшипник» (м. Харків), ТОВ «Бас‑Агро» (м. Черкаси), ТОВ «Вікторія», ТОВ «Галпідшипник» (м. Київ), ТОВ «ТД Ирбис», ТОВ «Комінпро», ТОВ «Упек Трейдинг» (м. Харків) та багато інших компаній. Індустріальні приводи від всесвітньо відомих брендів Bibus, Getriebebau NORD, Motovario, SEW‑EURODRIVE, STM, Oztekfen Reduktor, Polat Group Reduktor Yilmaz Reduktor та ін. були традиційною окрасою експозиції. Тематика привідної техніки органічно доповнюється мастильними матеріалами та індустріальною хімією відомих світових брендів, які були у широкому асортименті представлені на стендах компаній ТОВ «Інвент Груп» (м. Маріуполь Донецької обл.), ТОВ «Миля», ТОВ ТД «Промислові Оливи І.Л.С.», ТОВ «Техно‑Груп», ТОВ «Юніхем» (м. Київ), ТОВ «Флюїд Кул» (м. Харків) та ін. Промислова техніка для підготовки повітря найвищої якості була представлена на стендах ТОВ «Атлас Копко Україна», ТОВ «Далгакиран Компрессор Україна», ТОВ «Кезер Компрессорен», ТОВ «Компрессорс Інтернешнл», ТОВ «Сігмаінжиніринг» та ін. Сучасне гідравлічне пневматичне та вакуумне обладнання було яскраво презентовано на стендах ТОВ «Бондіолі і Павезі Україна» (м. Тернопіль), ТОВ «Вакуум Технолоджі», ТОВ «Геннліх Україна», ТОВ «Гідпропрес Силова Гідравліка», ТОВ «Гідрохаус», ТОВ «Євротех Лтд.», ТОВ «Камоцці», ТОВ «Метал Ворк Україна», Корпорації «Пневмотек», ТОВ «Роберт Бош ЛТД», ТОВ «СК‑Трейдинг Груп», ДП «Фесто» (м. Київ), ТОВ «Харківська зовнішньоторговельна фірма «Моторімпекс» та численних інших компаній.

Експозиція спеціалізованої виставки «Підйомно‑транспортне, складське обладнання», крім насичених високоякісною професійною продукцією стендів компаній ТОВ «Віра‑Сервіс Інтермаш» (м. Олександрія Кіровоградської  бл.), ТОВ «Енерпроф Груп», ТОВ «Європромколеса» (м. Київ), ТОВ «Підприємство Токопідводу та Електроприводу» (м. Харків), ТОВ «Складська техніка» (м. Київ), ТОВ «Фрегат» (м. Дніпро) та інших, доповнилася демонстрацією роботи навантажувачів у дії від компанії «Демікс» (м. Дніпро).

Спецодяг, спецвзуття, засоби індивідуального та колективного захисту як невід'ємна частина будь‑якого промислового виробництва, були гідно представлені на стендах столичних компаній ТОВ «АВ‑Фарма», ТОВ «Восток‑Сервіс», ТОВ «Інсайт», ТОВ «Консафеті», ТОВ «Професійна безпека», ТОВ «Таланлегпром», а також цьогорічних дебютантів ‑ ТОВ «Віва‑Трейд» (м. Черкаси), ТОВ «Рубіж‑Текс» (м. Рубіжне Луганської обл.), ТОВ «НВП Стандарт» (м. Дніпро). Експозицію органічно доповнили семінари на тему безпеки праці, які щодня проводилися представниками професійних видань «Охорона праці» та «Промислова безпека» і були дуже популярними серед гостей виставки. Втішно спостерігати, що важливість тематики «Безпека виробництва» все краще усвідомлюється фахівцями підприємств завдяки розширенню асортименту високоякісної продукції та послуг для забезпечення охорони праці на виробництвах.

У рамках Міжнародного промислового форуму у 2018 році відбулася низка науково‑практичних семінарів та конференцій, присвячених новітнім промисловим технологіям, автоматизації виробництва та контролю якості: «Застосування продукції Festo в автоматизації виробництв. Новинки.» (ДП «Фесто»), «Сучасні технології неруйнівного контролю та їх застосування в промисловості», «Розробка методів і нових технічних засобів неруйнівного контролю та діагностики стану матеріалів і виробів тривалої експлуатації» (Українське товариство неруйнівного контролю та технічної діагностики Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України), «Презентація CAD/CAM‑систем компанії VeroSoftware для вирішення завдань виробництва оснастки, обробки листового і заготовочного металу та ін.» (ТОВ «Софт‑Інжиніринг»), семінар «Енергоефективне обладнання «Далгакиран» для підприємств машинобудівної галузі» (компанія «Далгакиран Компресор Україна»), конференція «Інновації та краща інтеграція в ринок закладів вищої освіти» (Асоціація підприємств промислової автоматизації України (АППАУ), рух «Індустрія 4.0 в Україні», Директорат інновацій та трансферу технологій МОН+), семінар‑нарада «Стан та перспективи розвитку галузі ливарного виробництва в Україні» (Асоціація ливарників України, Фізико‑технологічний інститут металів та сплавів НАН України), Міжнародна науково‑практична конференція «Сучасні мехатронні системи автоматизації технологічних процесів промислового виробництва» (кафедра інформаційно‑технічних та природничих дисциплін Київського кооперативного інститут бізнесу і права).

Оцінюючи якісне та кількісне наповнення виставки, активність експонентів та відвідувачів, можна зробити висновок, що Міжнародний промисловий форум був і залишається головним місцем щорічної зустрічі для професіоналів машинобудівної галузі.

Підводячи підсумки роботи XVІІ Міжнародного промислового форуму, можна відзначити наступні цифри:

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Міжнародний Промисловий Форум 2018 Київ МВЦ

Організатори щиро дякують учасникам та гостям Міжнародного промислового форуму ‑ 2018
і сподіваються на зустріч у наступному році!