Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XVІ МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ ‑ 2018

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

Успішно завершила свою роботу XVІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2018», яка відбулася 6‑8 листопада на території Міжнародного виставкового центру в рамках Міжнародного форуму «Паливно‑енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».
Організатори заходу: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Міжнародний виставковий центр.

Цьогорічна виставка ще раз підтвердила свій статус головної галузевої події в Україні, зібравши на єдиному майданчику ключових вітчизняних та іноземних гравців енергетичного та електротехнічного ринку.

Разом з «Енергетика в промисловості ‑ 2018» відбулися Міжнародні спеціалізовані виставки «ЕLECTRO INSTALL», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «НАФТОГАЗЕКСПО» та «MINING INDUSTRY EXPO».

Потужний демонстраційний майданчик площею більше 12 000 кв.м наочно презентував широкий спектр продукції для усіх ланок інфраструктурного ланцюга: видобування, генерації, передачі, розподілення та споживання енергоресурсів.
Свої технології, обладнання та пристрої представили 349 підприємств, серед яких ‑ 76 іноземних компаній, із 17 країн світу (Австрія, Білорусь, Німеччина, Греція, Італія, Казахстан, Китай, Литва, Монако, Нідерланди, Польща, Росія, США, Узбекистан, Україна, Франція, Чехія).

За дні роботи заходів було зареєстровано понад 8700 відвідувачів з України та 39 країн світу.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.6 листопада в церемонії урочистого відкриття XVІ Міжнародного форуму «Паливно‑енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» та Міжнародних виставок взяли участь:
- Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юлія Підкоморна;
- Державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов;
- Президент Асоціації «СІГРЕ‑Україна» Олександр Светелік;
- Голова Громадської ради при Міненерговугілля Семен Поташник;
- Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр» Анатолій Ткаченко та інші почесні гості.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.Галузеву експозицію «ПЕК України» представляли енергетичні компанії, які працюють у сегментах видобутку енергоресурсів, генерації, розподілу та збуту енергії, а саме: ДП НЕК «Укренерго»; ПрАТ «Укргідроенерго»; ПАТ «Донбасенерго»; ДП НАЕК «Енергоатом» разом із відокремленими підрозділами: Запорізька, Рівненська, Южно‑Українська та Хмельницька АЕС; ДП «Східний гірничо‑збагачувальний комбінат»; Державний концерн «Ядерне паливо» та ін.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.Виставка «Енергетика в промисловості ‑ 2018» відобразила структурні перетворення і процеси трансформації української енергетичної галузі, що поступово виводять всі виробничі та бізнес‑процеси підприємств на більш високий технологічний рівень. Участь у виставці взяли провідні вітчизняні та іноземні виробники новітніх технологій та ефективного електротехнічного й енергетичного устаткування для електростанцій, підстанцій, високовольтних ліній електропередачі, розподільчих електромереж, крупних систем електропостачання промислових підприємств.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.Одночасне проведення виставки «ЕLECTRO INSTALL», яка презентувала новинки сучасної низьковольтної продукції та електроніки, а також виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» дозволило значно розширити експозицію електротехнічного устаткування та енергоефективних технологій. Разом учасники виставок представили широке різноманіття продукції для виробництва, перетворення, передачі та споживання електроенергії, яке здатне забезпечити високу ефективність, якість і надійність електропостачання, зменшити навантаження на електричні мережі, оптимізувати енерговитрати.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.В цьому році експозиція вразила численністю цікавих ідей і дизайнерських рішень з оформлення та забудови стендів, а також їхнього інформаційного наповнення і широкої презентації натурних зразків у дії. На виставці були продемонстровані сучасне обладнання, прилади, технології, інноваційні розробки, що представляють ринкову і науково‑технічну новизну. Цьогорічні показники кількісно‑якісного складу учасників і відвідувачів, збільшення експозиційної площі свідчать про помітну динаміку зростання. Також учасники виставки відзначили, що Міжнародний виставковий центр є найбільш комфортним та зручним місцем для проведення виставкових заходів з огляду на розвинену інфраструктуру та місце розташування.

За результатами анкетування учасників виставок, 98% респондентів розглядають можливість участі у заходах наступного року.

Своїми враженнями щодо заходу та планами на майбутнє поділилися учасники виставки «Енергетика в промисловості‑2018»:

Андрій Максимець, директор компанії «Фенікс Контакт»:
Наша компанія пропонує на світовому ринку електротехнічні клеми, системи автоматизації, усі необхідні інструменти для електротехнічних шаф та систем автоматизації. На українському ринку ми присутні зі своїм офіційним представництвом з 2005 року, ми є офіційним імпортером усього асортименту продукції Phoenix Contact.
Цьогоріч в рамках виставки «Енергетика в промисловості» серед новинок ми пропонуємо системи автоматизації для енергетичної галузі згідно зі стандартами МЕК 61850. Зокрема, це контролери, системи модулів вводу‑виводу і баскаплєри для цифрової підтримки енергетичної системи України та українських енергетичних підстанцій.
Ми вперше приймаємо участь у виставці «Енергетика в промисловості» і задоволені якістю тих контактів, які нам вдалося здобути. Сподіваємось, що виставка процвітатиме і відвідувачів ставатиме все більше і більше.

Олексій Балаба, директор департаменту «Виробництво енергії і сервіс» ДП «Сіменс Україна»:
Декілька слів про сьогоднішні заходи, які проходять в Міжнародному виставковому центрі: виставки «Енергетика в промисловості», «ELECTRO INSTALL» і Міжнародний Форум.
Ця знакова подія щорічно проводиться в листопаді для показу передових рішень ключових компаній ‑ міжнародних гравців, які пропонують найбільш важливі рішення для енергетичного ринку України. В цьому році ми підтримали дуже хорошу ініціативу організатора ‑ проведення презентації рішень безпосередньо на Демо‑майданчику.
Від компанії «Сіменс Україна» представлені ключові департаменти. Це не тільки виробництво енергії, високоманеврені газові турбіни для балансування енергосистеми, це також релейний захист, протиаварійна автоматика, контрольно‑вимірювальні прилади і все те, що дозволяє просувати ідею і рішення з цифровізації в енергетичному секторі України. Ми вважаємо, що за цим, однозначно, ‑ майбутнє.

Володимир Дрьомов, директор компанії «Сікам Україна»:
Ми вітаємо вас на виставці «Енергетика в промисловості». «Сікам Україна» вже не в перший раз приймає участь у цій виставці. Цього року ми бачимо, що тут стало більше наших клієнтів, виставляється більше наших колег. Нам дуже приємно презентувати тут свої інноваційні рішення для електромереж України. Це конектори зі зниженим перехідним опором, муфти холодної усадки, рішення для жорсткої ошиновки підстанцій, а також спеціальне програмне забезпечення для автоматизації проектування електричних мереж.

Леся Сержан, комерційний директор компанії «РЕЛСіС»:
Наша компанія на ринку вже більше 30 років. Ми займаємося створенням мікропроцесорних пристроїв, на нашому підприємстві проходимо повний цикл від розробки до проектування, впровадження та до серійного випуску пристроїв автоматизації для промисловості.
Наші головні споживачі ‑ це підприємства промислові, енергопостачальні, енергогенеруючі компанії та інші підприємства, які використовують наші пристрої в складі своєї продукції.
Ми вже досить давно вийшли на ринки ближнього зарубіжжя, в число наших партнерів входять компанії з Білорусі, Прибалтики, Молдови, 2 роки тому ми налагодили тісну співпрацю з Республікою Узбекистан. Як правило, всі основні ідеї для розробок реле нам приходять від замовників, від їх потреб. У відповідь на запит ринку народжується наш черговий продукт.
Останні років п'ять ми відмічаємо, як виставка «Енергетика в промисловості» розширюється, привертає все більше і більше відвідувачів, тому нам цікаво приймати участь на вашому майданчику

Олександр Ляшенко, менеджер відділу маркетингу НВП «Радій»:
НВП «Радій» вже більше 64 років займається системами управління, захисту, пожежними системами. На даний час інтенсивно розвивається напрямок з енергоефективності у частині випуску і виробництва світлодіодних світильників. Ми розробляємо і виготовляємо автоматизовані системи управління захисту для атомних електростанцій.
На цьому виставковому майданчику працюємо із самого початку, як він утворився. Я вдячний організаторам цієї виставки. Приймаючи участь у виставці понад 15 років, нам вдалося знайти велику кількість колег, клієнтів, які цікавляться даним напрямком техніки, це допомагає нам бачити майбутнє нашого підприємства у розвитку нової техніки і технологій. Ми думаємо, що і в подальшому будемо брати участь у виставці, тому що її високий рівень є помітним, і це оцінка не тільки моя, а й моїх колег. Можу сказати, порівнюючи наш досвід участі в міжнародних виставках за кордоном, що виставка «Енергетика в промисловості» наближається до високого рівня.

Мантас Нашленас, керівник «Міжнародний енергетичний кластер»:
Наш Кластер ‑ це кластер двох країн, створений 5 місяців тому компаніями з Литви та України. Ми раді приймати участь у цій виставці, тому що це хороша можливість представити себе компаніям енергетичного сектору, а також познайомити оточуючих з нашим Кластером. Таких кластерів в Україні та Литві більше немає, тому це гарна нагода залучити партнерів з інших країн. На сьогоднішній день ми працюємо над спільними проектами як в Литві, так і в Україні, а також в інших країнах Євросоюзу.

Михайло Бубнов, Генеральний директор ТОВ «Шнейдер Електрік Україна»:
Приємно, що останні кілька років ми беремо участь у виставці «Енергетика в промисловості», яка за останні роки дуже змінилася. Якщо раніше це була вузькоспеціалізована електротехнічна виставка, зараз фокус уваги спрямований на рішення для різних галузей промисловості ‑ це і гірничо‑збагачувальних промисловість, і енергетика, і нафтохімія. Тим самим робиться наголос на основні галузі, які є важливими для розвитку України. Нові технічні рішення компанії «Шнейдер Електрік» можуть зробити великий внесок у галузі управління енергією і автоматизації, а також економії енергоресурсів. Ті рішення, які ми пропонуємо на українському ринку, перевірені в світі, їх ефективність знайшла своє підтвердження в мільйонах інсталяцій, починаючи від невеликих, таких як розетки, вимикачі, і закінчуючи великими системами, підстанціями енергорозподілу для міст і підприємств.
На цій виставці ми, крім рішень технічних, пропонуємо ще софтерні рішення, які побудовані на технології хмарних обчислень і на підставі тієї техніки, яку ми представляємо на виставці. За рахунок застосування технології «Internet of Things» ми не тільки забезпечуємо управління електроенергією, а й отримуємо моніторинг і управління в реальному часі.
Для застосування наших рішень ми забезпечуємо повний спектр сервісу тих рішень, які поставляємо українським клієнтам. Нам довіряють не тільки як компанії, яка виробляє високоякісне обладнання, але і як надійного локального партнера, який застосовує кращі світові практики для вирішення українських повсякденних завдань.
Ми плануємо і далі брати участь в цій виставці, виставка зростає, помітна її прикладна спрямованість. І ті контакти, які тут з'являються, спрямовані на реальні прикладні завдання, які стоять і перед електроенергетикою, і перед водоканалами, і перед харчовою промисловістю, і перед гірничо‑збагачувальним комплексом, і перед нафтогазовою промисловістю.
У переліку найбільших платників податків в Україні ми знаходимося на першому місці серед електротехнічних компаній, які працюють на цьому ринку. Цей факт говорить про результати нашої роботи і про той внесок, який ми робимо в економіку України.

Андрій Воротинцев, керівник відділу продажів НВО «Вертикаль»:
Компанія «Вертикаль» займається понад 25 років інноваційними розробками в галузі енергетики. Наша компанія серійно виготовляє і випускає перетворювачі частоти, високовольтні, низьковольтні. Виробляємо продукцію, яка охоплює всі інтереси промислових підприємств. Ми були перші, хто розробив перетворювач частоти на території СНД на базі IGBT транзисторів. Географія поставок нашої компанії ‑ більше 22 країн.
Ми вже не вперше беремо участь у виставці, дуже хороші результати щорічно показує виставка, дуже багато нових зустрічей, нових контактів.

Лілія Кісліцина, директор маркетингу і стратегічного розвитку ВК «Українські системи кабельних трас»:
Ми ‑ вітчизняні виробники. Виробляємо у місті Краматорську все, що необхідно для прокладки кабелю. Всі сертифікати якості, якісне європейське обладнання, на якому виробляються металеві кабелеві лотки, ‑ все у нас є. І сьогодні ми на цій виставці, щоб знайти нових клієнтів, щоб показати все, що ми вміємо, презентувати себе, а також підвищити наші продажі.
На виставці «Енергетика в промисловості» ми вже в третій раз. Я хочу подякувати організаторам цієї виставки за дуже класну організацію і побажати, щоб наступного року на виставці було ще більше вітчизняних виробників, бо успіх нашої держави України саме за вітчизняними виробниками.

Азіз Исмаїлов, начальник відділу експорту АТ «Узелектроаппарат‑Електрощит»:
Підприємство «Узэлектроаппарат‑Электрощит» включає в себе декілька виробничих об'єднань, таких як «Ташэлектроаппарат», «Мукузэлектроаппарат» і «Чирчикский трансформаторный завод». Історія нашого заводу бере початок від 1942 року. Завод побудований на базі Харківського заводу «Электростанок». На даний момент виробляємо широку гаму електротехнічної продукції ‑ низьковольтна апаратура, високовольтна апаратура, комплектні трансформаторні підстанції. Виробляємо широку гаму силових трансформаторів. Ми перший раз приймаємо участь у виставці електротехнічної продукції в Україні і дивимося на Україну як на надійного торговельно‑економічного партнера. Ми маємо позитивний досвід роботи з провідними українськими компаніями, такими як Метінвест, ДТЕК. Постачаємо низьковольтну апаратуру на гірничо‑збагачувальні комбінати.
Хотілося б подякувати організаторам ‑ виставка корисна, насичена, плідна, присутні дуже багато компаній, отримуємо тут багато корисної інформації про українські компанії, яких розглядаємо в якості стратегічних партнерів.

Віктор Ларгін, керівник служби маркетингу СНВО «Імпульс»:
Наша фірма вже близько 60 років займається системою контролю управління для критичних об'єктів. На даний час на ядерних об'єктах атомної енергетики України 60% ‑ це системи нашого виробництва. Ми здійснюємо розробку, виготовлення і введення в експлуатацію цих систем. Крім цього, ми займаємося локальними системами ‑ це релейно‑захисна автоматика, пристрої безперебійного живлення.
Ми дуже задоволені, що вже п'ятнадцятий рік приймаємо участь в цій виставці. Тут ми знаходимо нових замовників, ділимося своїм досвідом, зустрічаємося з партнерами, конкурентами. Дуже корисний захід, який дає новий імпульс для подальшого розвитку.

ДІЛОВА ПРОГРАМА
охоплювала широкий спектр галузевих питань паливно‑енергетичного комплексу. Конференції, семінари круглі столи зосередили увагу фахівців на реформуванні структури ПЕК, підвищенні рівня енергетичної безпеки, залученні інвестицій, забезпеченні ефективного функціонування енергосистеми, модернізації і технічному переоснащенні структури. Ділові заходи були організовані та проведені профільними Директоратами, департаментами та управліннями Міненерговугілля, громадськими організаціями, компаніями‑учасницями виставки.

У заходах взяли участь керівництво Міненерговугілля, науковці, державні та громадські діячі, іноземні й українські експерти, керівники національних і приватних компаній, лідери підприємств‑виробників енергетичного, електротехнічного, нафтогазового та гірничого обладнання, представники міжнародних інвестиційних і фінансових структур.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.Електроенергетика
- Круглий стіл: «Водогосподарсько‑енергетичний комплекс та шляхи подальшого розвитку гідроенергетики в Україні»
- Круглий стіл: «Передумови впровадження Smаrt grіd в Україні»
- День атомної енергетики
- Науково‑практична конференція «Стандартизація, оцінка відповідності та ринковий нагляд в електротехніці. Проблеми системи державних закупівель та їх вирішення. Євроінтеграційні зрушення»
- V Всеукраїнський семінар інженерів‑енергетиків «Формування технологічного базису модернізації розподільчих електричних мереж на основі концепції Smart Grid»
- Дискусійна панель: «Інформаційні технології та кібербезпека в галузі ПЕК»

Міжнародний виставковий центр розпочав підготовку до проведення виставкових заходів наступного року. Раді запросити до участі у Міжнародних спеціалізованих виставках «Енергетика в промисловості» та «ELECTRO INSTALL», які відбудуться 5 ‑ 7 листопада 2019 року.

СТАТИСТИЧНІ ПОКАЗНИКИ

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.

Виставка Енергетика в промисловості - 2018 Київ МВЦ.