Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XVIІІ МІЖНАРОДНОГО ПРОМИСЛОВОГО ФОРУМУ

(19 ‑ 22.11.2019 р., Київ, МВЦ)

З 19 по 22 листопада у м. Києві на території Міжнародного виставкового центру відбувся XVІІІ Міжнародний промисловий форум ‑ наймасштабніший в Україні щорічний захід у сфері машинобудування. З 2005 року Форум офіційно сертифіковано та визнано Всесвітньою асоціацією виставкової індустрії (UFI) як одну з провідних промислових виставок світу.

Організатор Форуму ‑ Міжнародний виставковий центр ‑ висловлює вдячність підприємствам, фірмам, науковим закладам, професійним медіа, що з року в рік беруть участь у Міжнародному промисловому форумі, а також всім спеціалістам, що відвідали виставку та супутні конференц‑заходи, за спільну плідну роботу протягом всіх чотирьох днів.

На Міжнародному промисловому форумі 383 підприємства продемонстрували продукцію і технології з 31 країни світу. Загальна площа експозиції перевищила 23 000 кв.м., виставку відвідали 12 547 фахівців.

Особливу вдячність хотілося б висловити представникам промисловості Туреччини і Чехії за організацію офіційних стендів підприємств‑виробників; зокрема, цього року на стенді Чеської Республіки вперше було представлено обладнання у дії. Взагалі, міжнародна складова учасників і відвідувачів заходу 2019 року помітно збільшилася, що дає підстави для оптимістичного погляду на подальший розвиток промислового потенціалу України та її зовнішньоекономічних зв'язків.

Вісімнадцятий рік поспіль Міжнародний промисловий форум є нагодою для керівництва та фахівців українських підприємств найбільш повною мірою ознайомитися зі світовими новинками промислових технологій.

Вітчизняна машинобудівна галузь була гідно представлена не лише обладнанням на стендах постійних учасників: ВТФ «Авантіс», Сумський завод «Енергомаш», компанія MIOS, Хмельницького заводу ковальсько‑пресового устаткування «Пригма‑Прес», ТОВ «Стан‑Груп Плюс», ТОВ «Тандем», Чернігівського механічного заводу, але й широким спектром індивідуальних послуг у галузі обробки металу від ТОВ «Верстаттехсервіс», ПП «Інтер‑Плюс» (TM Lenker), ТОВ «Іскростан», ТОВ «Кверб», ТОВ «Корсал», ТОВ «Сторожук» (TM UaStal), ТОВ «Технології Росту», ТОВ «Інженерно‑Технологічний Центр Технополіс» та інших підприємств. Тема приладобудування та промислової автоматизації була розкрита різноманіттям власних розробок та імпортними технологіями від ТОВ «ДСМ‑Трейд», ТОВ «Інформаційні технології САПР», ТОВ «КСК‑Автоматизація», ТОВ «Кюгель», ТОВ «Макролаб Лтд», ТОВ «Мікра», ТОВ «Новотест», ПП НВФ «Регмік», ТОВ «Рефіт», ТОВ «Спецтехвимірювач», ТОВ «Хімлаборреактив», Спілка автоматизаторів бізнесу та інших компаній. Особливо приємною була зустріч на цьогорічному Форумі з представниками машинобудівного комплексу Республіки Білорусь, які після деякої перерви знову виявили бажання виступити з цікавими пропозиціями перед аудиторією українських споживачів: ТОВ «Белорусские станки» («Білоруські верстати»), ТОВ «Лін‑Концепт», ТОВ «Олівер», ТОВ «Глобалтест», завод «Красний Борец», ВАТ «Полесьеелектромаш».

Вперше на виставці в Києві виступили з інноваційними технологіями для виробництва і бізнесу зарубіжні учасники Arketype Laser (Франція), Colorficio Damiani (Італія), Mobicam (Польща), Antara (Латвія), Eljunga (Латвія), Elmarco Lighting Technology (Польща), Pilous‑Pasove Pily (Чехія), Proinvest Group SRL (Румунія), TOP Automazioni (Італія), Tvareci Stroje (Чехія), Yunako Company (Японія), Zopf Bending Machines (Німеччина).

Як завжди, вражаюче насиченою і високотехнологічною була експозиція обладнання і верстатів для металообробки та високопрецизійного металоріжучого інструменту. Традиційно величезний інтерес викликав стенд ГК ІТЦ «ВаріУс», який представив кращих світових виробників металообробного обладнання DOOSAN, LOCH, металорізального інструмента TaeguTec, Iscar, Maija, вимірювального інструменту ALPA‑I.D.F, оснащення SWISSTOOLS та програмного забезпечення для верстатів з ЧПУ ESPRIT, CIMCO, а також систему моніторингу ефективності використання обладнання власної розробки. Крім того, в ході виставки фахівці ІТЦ «ВаріУс» знайомили менеджмент виробничих підприємств з методиками оптимізації виробництва за допомогою IT‑рішень зі сфери «Індустрія 4.0».

Вперше на Міжнародному промисловому форумі було представлено листозгинальні преси, гільйотинні ножиці і машина лазерного розкрою металу всесвітньо відомого бренду BAYKAL, офіційним представником якого в Україні тепер є ТОВ «Галсофт Сервіс».

Постійний експонент ‑ столична компанія «Сфера‑Техно» ‑ масштабно представила на своїй експозиції оригінальне новітнє обладнання від європейських виробників: система лазерного різання швейцарського виробництва компанії TRUMPF; прецизійні фрезерні верстати DMG MORI з прямими вимірювальними системами на всіх осях, що є обов'язковою умовою точної обробки; гнучкий прес, який контролює параметри під час процесу і забезпечує точність згинання; ручні інструменти, новий інноваційний пакет SolidCAM для оптимізації параметрів процесів обробки різанням.

Ще один учасник, який щоразу збирає навколо своєї стендової експозиції величезну аудиторію ‑ компанія «Араміс» ‑ цього року виступили з новим двопалетним лазерним комплексом бюджетної серії OptiTech FD, та професійним лазерним комплексом серії ARAMIS AFX‑PRO, а також із системами автоматизації процесу, від ручної системи завантаження EasyLoader, до повністю автоматичної системи завантаження/розвантаження ProLifter, які дозволяють покращити економічні показники виробництва.

Італійська компанія Top Automazioni s.r.l., всесвітньо відома як виробник автоматичних подавальних пристроїв для токарних верстатів з ЧПУ, вперше представила свою продукцію українським споживачам на Міжнародному промисловому форумі ‑ 2019.

Один з найактивніших щорічних учасників ‑ Центр верстатобудування «Алиста» ‑ продемонстрував відвідувачам високотехнологічну машину лазерного різання з ЧПУ та листозгинальний прес відомого турецького виробника Durmazlar.

Цільова аудиторія спеціалізованих виставок «Гідравліка. Пневматика» та «Підшипники» відзначила появу нових брендів на українському ринку, а також насиченість експозиції високоякісною продукцією для найширшого кола потреб: привідна техніка: Getriebebau NORD, Polat Group Reduktor, Rossi, Yilmaz Reduktor та ін.; гідравлічні системи ТОВ «Ганза‑Флекс», ТОВ «Гідрохаус», ХЗТФ «Моторімпекс», ТОВ «Роберт Бош Лтд», ТОВ «Тубес» та ін.; пневматична апаратура та пневмоінструмент: ТОВ «Камоцці», ТОВ «ЛД Інвест», Корпорація «Пневмотек»; промислові компресори: ТОВ «Альфа‑Матік», ТОВ «Атемлюфт‑Газ Техніка», ТОВ «Атлас Копко Україна», ТОВ «Індастріал‑Системз», ТОВ «Кезер Компрессорен», ТОВ «Компрессорс Інтернешнл», ТОВ «Сігматек Україна»; великий вибір підшипникової продукції відомих світових брендів від постійних учасників ‑ ПП «ТД «Галпідшипник», ТОВ «ТД Ирбис», ТОВ «Ролімпекс» та інших. Особливо хотілося б звернути увагу на появу на експозиції «Підшипники» таких відомих компаній, як Baltic Bearing Company (Латвія), Italcuscinetti S.p.A. (Італія), KG Bearing (Індія), ZKL Bearings CZ (Чехія). Як завжди, невід'ємною частиною представленої на виставці продукції стали мастильні матеріали та промислова хімія від Unil Lubricants (Бельгія), ТОВ «Інойл Сервіс», Миколаївського заводу мастильного та фільтруючого обладнання, ТД «Промислові Оливи І.Л.С.», ТОВ «Техно‑Груп», ТОВ «Флюїд Кул», ТОВ «Юніхем» та інших учасників.

Головний експозиційний майданчик для фахівців у галузі зварювання, різання, обробки поверхні та споріднених технологій в Україні ‑ спеціалізована виставка «УкрЗварювання» ‑ як завжди, привернула до себе активну увагу гостей. Щодня вирувала робота на стендах постійних і нових учасників: Lorch Schweisstechnik, TG Technika, ТОВ «Бінцель Україна ГмбХ», ТОВ «ВТЦ», ТОВ «Джейсік Україна», ТОВ «Дніпро‑М», ПП «Ідель», ТОВ «Олівер», ТОВ «Самміт», ТОВ «Старкі Індастрі», ТОВ «Теславелд», ПП «Фаворит‑АМ», ТОВ «Фроніус Україна» та численних інших компаній. Дуже втішно відзначити ефективність щорічної участі у Форумі вітчизняних підприємств‑виробників: ПрАТ «Машинобудівний завод Вістек», ТОВ «Вітаполіс», Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона, ТОВ «Завод автогенного обладнання Донмет», ОДО «Зонт», НТЦ «Промавтосварка», ТОВ «Суми‑Електрод», ТОВ «Техвагонмаш», ТОВ «Техмаш» та інших.

У рамках виставки відбувся XIII Відкритий конкурс професійної майстерності зварювальників України «Золотий кубок Бенардоса ‑ 2019», учасники якого продемонстрували свою майстерність перед широкою аудиторією та здобули заслужені нагороди.

Приємно зазначити, що спеціалізована виставка «Підйомно‑транспортне, складське обладнання» збільшила свої обсяги у порівнянні з попередніми роками, а її постійні учасники розглядають участь у виставці як інвестицію в майбутнє свого бізнесу. Свою продукцію представили підприємства‑виробники та дилери зарубіжних компаній: Torwegge GmbH, ТОВ «ЗПТУ «Віра‑Сервіс Інтермаш», ТОВ «Демікс», ТОВ «Європромколеса», ТОВ «Євротех», ТОВ «Завод «Кранкомплект», ТОВ «Зевс», ТОВ «Кеттен», ТОВ «Київський завод ПТО», ТОВ «Козак+», ТОВ «Олександрійський завод підйомно‑транспортного устаткування», НВПМП «Промтехконструкція», ТОВ «Руд‑Спансет Україна», ТОВ «Скіф Інвест», ТД «Складська техніка» (ТМ Blickle), ТОВ «СНБ Компані», «Укрпромторг», ТОВ «Фрегат», «Хайстер Україна» та інші.

Як завжди, важливою складовою експозиції Форуму стала виставка «Безпека виробництва», де спецодяг, спецвзуття, засоби індивідуального та колективного захисту, обладнання для робіт на висоті та у несприятливих умовах у широкому асортименті пропонувалися на стендах ТМ Protectonic, ТОВ «Безпека‑Комплекс», ТОВ «Дніпрошкіргалантерея», ТОВ «Інсайт», столичних компаній ТОВ «Дельта Плюс Україна», ТОВ «Професійна безпека», ТОВ «Таланлегпром», ТОВ «Технічні Фільтруючі матеріали», ТОВ «Трейд Вей», ТОВ «Юа Сафеті» та ін.

Ділова програма Міжнародного промислового форуму ‑ 2019 включила в себе науково‑практичні семінари та конференції, присвячені новітнім технологіям автоматизації виробництва, контролю якості та промислової безпеки, а саме: 9‑та Національна науково‑технічна конференція «Неруйнівний контроль та технічна діагностика: UkrNDT‑2019» (Українське товариство неруйнівного контролю та технічної діагностики Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України), семінар «Безпека на складах: ризики та запобігання» (журнал «Надзвичайна ситуація+»), майстер‑клас «Впровадження ризик‑менеджменту в діяльність промислових підприємств» (виробничо‑практичний журнал «Охорона праці»), семінар‑практикум «Безпечність харчових продуктів за принципами НАССР: стандартизація, сертифікація, маркування» (ТОВ «Онлайн‑Медіа»), семінар «Захисти себе, захисти свій бізнес» (журнал «Бізнес і безпека»), семінар «Співпраця експертів, бізнесу та держави як рушійна сила Індустрії 4.0» (Асоціація підприємств промислової автоматизації України (АППАУ), рух «Індустрія 4.0 в Україні», Директорат інновацій та трансферу технологій МОН+), семінар‑нарада «Стан та перспективи розвитку галузі ливарного виробництва в Україні» (Асоціація ливарників України, Фізико‑технологічний інститут металів та сплавів НАН України), Міжнародна науково‑практична конференція «Сучасні мехатронні системи автоматизації технологічних процесів промислового виробництва» (кафедра інформаційно‑технічних та природничих дисциплін Київського кооперативного інститут бізнесу і права).

Оцінюючи якісне та кількісне наповнення виставки, активність експонентів та відвідувачів, можна зробити висновок, що Міжнародний промисловий форум був і залишається головним місцем щорічної зустрічі для вітчизняних та зарубіжних професіоналів машинобудівної галузі: виробників, дилерів, постачальників послуг, авторів наукових розробок та їх численних потенційних споживачів.

Підводячи підсумки роботи XVІІІ Міжнародного промислового форуму, можна відзначити наступні цифри:

Міжнародний промисловий форум 2019

Міжнародний промисловий форум 2019

Міжнародний промисловий форум 2019

Міжнародний промисловий форум 2019

Міжнародний промисловий форум 2019

Міжнародний промисловий форум 2019

Міжнародний промисловий форум 2019

Організатори щиро дякують учасникам та гостям Міжнародного промислового форуму ‑ 2019
і сподіваються на зустріч у наступному році!