Виставки Києва, Міжнародний виставковий центр Київ МВЦ.

footerfacebookicon linkedinicon footertwittericon youtubeicon

Україна, 02002,
Київ, Броварський проспект, 15

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XVII МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
AQUA UKRAINE ‑ 2019

5-7 листопада 2019 року в Міжнародному виставковому центрі відбулася XVIІ Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE ‑ 2019», яка щорічно проводиться за розпорядженням Кабінету Міністрів України.

«AQUA UKRAINE» є однією з ключових виставок, які традиційно проходять щороку восени у єдиному форматі: «КомунТех», «ДорТехЕкспо», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства».

Організатор:
- ТОВ «Міжнародний виставковий центр»
За підтримки:
- Міністерства розвитку громад та територій України
- Державного агентства водних ресурсів України
- Асоціації міст України
- Асоціації «Питна вода України»

В урочистій церемонії з нагоди відкриття виставки «AQUA UKRAINE» та комплексу супутніх провідних професійних виставок взяли участь почесні гості:
- Бабак Альона Валеріївна – Міністр розвитку громад та територій України
- Живицький Дмитро Олексійович – Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України
- Хорєв Михайло Юрійович – Виконувач обов'язків Голови Державного агентства водних ресурсів України
- Слобожан Олександр Володимирович – Виконавчий директор Асоціації міст України
- Ткаченко Іван Анатолійович – Заступник Генерального директора ТОВ «Міжнародний виставковий центр»

На церемонії відкриття почесні гості відзначили необхідність та важливість щорічного проведення Міжнародної спеціалізованої виставки «AQUA UKRAINE».

«Міжнародний виставковий центр, де проходить захід, є місцем фахового спілкування з проблемних питань в житлово‑комунальній сфері та будівельній галузі, конструктивного діалогу представників місцевого самоврядування, влади, бізнесу та підприємств, які працюють в галузях житлово‑комунального господарства» ‑ зазначила Альона Бабак у своїй промові.

XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE» протягом 17‑ти років залишається визнаним лідером серед заходів, присвячених питанням забезпечення водними ресурсами, очистки промислових стоків, впровадження найкращих світових стандартів, передових досягнень і технологій водопостачання та водовідведення, запобігання забрудненню водних ресурсів, застосування екологічно чистих технологій водозбереження. Саме тому виставка входить до списку стратегічно важливих і вагомих заходів, обов'язкових для участі та підтримки з боку профільних міністерств, відомств, асоціацій та міжнародних організацій.

«AQUA UKRAINE ‑ це можливість для налагодження партнерських стосунків між владою та стейкхолдерами (зацікавленими сторонами) у водній сфері. Держводагентство підтримує організацію такого заходу та щороку бере у ньому участь. Де ще, як не на Форумі, під одним дахом представлено понад 300 підприємств із 15 країн світу, що виробляють свою продукцію, яка дотична до водної галузі», ‑ зазначив Виконувач обов'язків Голови Держводагентства Михайло Хорєв під час церемонії відкриття.

XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»Після привітальних промов і завершення офіційної церемонії почесні гості оглянули експозицію виставки «AQUA UKRAINE», на якій були представлені найкращі новітні розробки і технології від 61 підприємства з 8 країн світу (Великобританія, Китай, Німеччина, Польща, Туреччина, Угорщина, Україна, Чеська Республіка). Провідні виробники і постачальники презентували як власну унікальну продукцію, так і продукцію виробництва Австрії, Італії, Південної Кореї, США, Франції, Швейцарії, Японії та багатьох інших країн. Розширення географії учасників заходу вказує на розвиток галузі водопровідно‑каналізаційного господарства країни, прогресивний підхід та високу активність регіональних органів влади і місцевого самоврядування в напрямку сприяння інвестиціям у водній сфері.
Перелік учасників

«Основними викликами для водопровідно‑каналізаційної галузі є відсутність її розвитку протягом тривалого часу та застарілі технології», ‑ наголосив Президент Асоціації «Укрводоканалекологія», генеральний директор «Київводоканал» Дмитро Новицький під час роботи заходу.

Саме такі необхідні сучасні технології та обладнання, що відповідають всім міжнародним вимогам, мінімізують негативний вплив діяльності підприємств‑виробників на водне господарство, сприяють ефективному вирішенню питання очищення та відновлення водних об'єктів, запропонували на виставці такі підприємства, як: XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»APA Abwassertechnik (Німеччина), EMI (Польща), Environmental Dynamics International (Великобританія), Hidrostal Pumpenbau (Німеччина), Huber Technology (Польща), Turbosan Turbomakinalar (Туреччина), Аквахімпостач, Алюфініш Україна, Барух‑В, Віло Україна, Данлен, Лайнекс, Матік Контрол, Системи автономної каналізації тощо.

Забезпечення населення якісною питною водою завжди було і залишається однією з найважливіших світових проблем сучасності. XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»Рішення питань щодо очищення забрудненої води, її бактерицидної обробки, знезараження, ультрафільтрації, пом'якшення та підготовки до споживання, були представлені постійними та новими учасниками: XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»Hungarian Water Treatment Cluster (Угорщина), Аквахімпостач, Алексіс Експрес, Алюфініш Україна, Барух‑В, Данлен, Держводагентство, Діфрано Юніон, Київводоканал, Лайнекс, Лайф Делюкс Україна, Матік Контрол, Неро, Техноеталон.

Напрямки безтраншейних технологій, відеодіагностики труб та інженерних мереж, а також обладнання для проведення планових, аварійних робіт на трубопроводах, яким завжди приділяється велика увага спеціалізованої аудиторії відвідувачів, були широко представлені на стендах компаній Raedlinger primus line (Німеччина), Suma Rührtechnik (Німеччина), Адакор, Альтернативні Джерела, Екополімер, Імест Плюс, СК Трейдінг Груп та інших.

На виставці була презентована велика кількість новинок
від дебютантів заходу

Зокрема, інтерес фахівців викликав стенд компанії Джерело‑Люкс ‑ абсолютного лідера на території України, провідного вітчизняного виробника бюветів мінеральних вод та фітобарів, що виготовляються на основі запатентованих авторських технологій, які гарантують збереження цінних лікувальних властивостей мінеральних вод та фітонапоїв при їх автоматичному підігріві, розведенні та дозуванні.

Перша басейнова компанія презентувала на виставці нову форму басейну з ультрасучасним дизайном серії «Комо» ‑ наймасштабнішу модель в лінійці монолітних чаш від ТМ Водний світ.

Компанія IMS ROBOTICS (Німеччина) продемонструвала найсучасніші роботизовані системи для відновлення труб, очистки каналізаційного обладнання з використанням води під високим тиском і систем ультрафіолетового затвердіння.

Група компаній «Тепловодооблік» ‑ офіційний ексклюзивний дистриб'ютор і партнер одного з найбільших виробників водомірів в Європі заводу «Apator Powogaz» (Польща) презентувала на виставці новітній ультразвуковий водомір «Ultrimis W», в якому реалізовані сучасні інженерно‑технічні рішення та унікальна методика ультразвукового вимірювання «W‑Sonic Technology».

Контрольно‑вимірювальні прилади, системи автоматизації та лабораторне обладнання були представлені на виставці й іншими компаніями‑новачками: Антап Україна, іМетер, Сок Трейд, ФОП Шолудько ‑ офіційний представник чешського вирбоника Dіnel.

Вперше на виставці презентувалисвої власні досягнення, розробки та насосне обладнання нового покоління такі підприємства, як: XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»Полтавський ливарно‑механічний завод ‑ єдиний виробник у Європі енергоефективних великопотужних насосів; Layne Bowler Pompa Sanayi (Туреччина) ‑ виробник унікальних насосів для великих об'ємів; Turbosan Turbomakinalar (Туреччина); Hidrostal Pumpenbau (Німеччина); Shandong Huadong Blower (Китай) та ін.

XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»На експозиції Держводагентства відвідувачів чекав інтерактивний стенд, де кожний з охочих міг погортати сторінки віртуального путівника з водними пріоритетами, здобутками, заходами; дівчата‑моніторгині демонстрували досліди на воді і розповідали про водну галузь України. Також на стенді була презентована «Модна лавка» із 72 кг переробленого пластику.
Каталог виставки

Ділова програма традиційно пройшла у форматі науково‑практичних конференцій, семінарів, круглих столів та інших тематичних сесій, які охопили весь спектр актуальних для галузі тем, завдань і пріоритетів.

У перший день роботи виставки особливу увагу відвідувачів викликали Національні Діалоги з водної політики України: «Гармонізація стратегічного бачення розвитку водного сектора України», «Стан реформи управління водними ресурсами в Україні». Організаторами заходу виступили: Міністерство енергетики та захисту довкілля України, Державне агентство водних ресурсів України за підтримки проекту ЄС «Водна ініціатива плюс для Східного партнерства». Під час диспуту піднімалися надзвичайно важливі питання для позитивних змін та розвитку водного сектору України.

XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»Також професійну зацікавленість викликала Експертна дискусія: «NEW WATER MANAGEMENT» (Державне агентство водних ресурсів України), яка була представлена у форматі дискусійних панелей «Незаборонені фосфати ‑ загроза для річок», «Європейський моніторинг України» та «Необхідність реформи у водному секторі». Фахівці галузі багато уваги приділили обговоренню шляхів вирішення проблеми підвищення ефективності, надійності функціонування систем водопостачання та водовідведення, обговорили найбільш дискусійні питання діючого законодавства. Гостро підіймалося питання згубної дії фосфатів на екологію водойм. Загалом зустріч із дискусій перейшла у потужний мотиваційний тренінг для водників.

XVII Міжнародна спеціалізована виставка «AQUA UKRAINE - 2019»В рамках центрального заходу ділової програми ‑ Конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства», незмінними організаторами якого є Міністерство розвитку громад та територій України, Асоціація «Питна Вода України», Асоціація «Укрводоканалекологія», були проведені міжнародна конференція «Комплексне вирішення проблем питного водозабезпечення, очистки стічних вод та утилізації осадів» та семінар «Ключові питання, що виникли в процесі заключення договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» за участі 375 фахівців із 143 підприємств водопровідно‑каналізаційного господарства України.
Ділова програма докладніше

Поєднання насиченої ділової програми та одночасне традиційне проведення Міжнародних спеціалізованих виставок взаємодоповнюючих тематик («КомунТех», «ДорТехЕкспо», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства») надало можливість фахівцям прийняти участь в секційних засіданнях Конгресу, ознайомитися з широким спектром сучасної продукції та новими інженерними технологіями, а підприємствам ‑ презентувати свої досягнення цільовій аудиторії.

Кількість відвідувачів вищезгаданих виставок склала 8 515 спеціалістів, а площа виставкового проекту понад 17 000 кв.м, зібравши під дахом Міжнародного виставкового центру 327 підприємства‑учасника.

Консолідація цих виставок дозволила не тільки збільшити цільову аудиторію відвідувачів, але й відкрити нові ділові можливості і перспективи розвитку для кожного учасника виставок.

AQUA UKRAINE 2019

AQUA UKRAINE 2019

AQUA UKRAINE 2019

AQUA UKRAINE 2019

AQUA UKRAINE 2019